INFORÁDIÓ 
2020. október 1. csütörtök
Malvin

pártok

2020.01.28. 17:38

Nézőpont: toronymagasan vezet a Fidesz

A Fidesz-KDNP országos listájára a biztos szavazó pártválasztók 50 százaléka szavazna egy most vasárnapi voksoláson - közölte legújabb reprezentatív közvélemény-kutatását ismertetve a Nézőpont Intézet.
2019.07.31. 11:06

Önteszttel ellenőrizhetik magukat a magyar pártok

A költségvetési támogatásban részesülő pártok és pártalapítványok az Állami Számvevőszék (ÁSZ) oldalán ellenőrizhetik saját működésük és gazdálkodásuk szabályosságát.
2019.07.11. 18:33

Akadozik a megegyezés a szlovákiai magyar pártok között

Nem megy gördülékenyen az összefogás a szlovákiai magyar pártok között. A parlamenten kívüli, májusban megalakult Magyar Fórum egyelőre nem egyezett meg a koalíciós Híddal a választások előtti együttműködésről. Simon Zsolt pártelnök szerint Bugár Béláék nem támogatják az etnikai politizálást, míg a Magyar Fórum az MKP-hoz hasonlóan kizárólag magyar jelöltek állításában gondolkodik.
2019.07.02. 12:00

Nézőpont: élen a Fidesz-KDNP az EP-választás után

A biztos szavazók több mint fele (53 százalék) továbbra is a kormánypártokkal szimpatizál - derült ki a Nézőpont Intézet júniusi, az EP-választásokat követő első közvélemény-kutatásából.
2019.02.18. 16:55

Závecz: már nem hat a túlóratörvény a pártok támogatottságára

Amíg a decemberi, januári pártpreferenciákon változtattak a túlóratörvénnyel összefüggő történések, addig az elmúlt hónapban már nem volt ezeknek hatása. A Fidesz visszaesése megállt, és az ellenzéki pártok sem erősödtek. A Závecz Research kutatási eredményei.
2018.11.04. 16:45

Marine Le Pen pártja megelőzte a francia kormánypártot egy felmérés szerint

Egy felmérés szerint a francia kormánypárt, Emmanuel Macron államfő Köztársaság lendületben (LREM) nevű mozgalma és a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés (korábbi Nemzeti Front) továbbra is fej-fej mellett végezne, ha most tartanák az európai parlamenti választásokat, de a radikális jobboldal most először átvette a vezetést.
2018.08.14. 18:30

Domokos László: a jogszabályok be nem tartása anarchiához vezet

Az egészségügyi intézmények nem tartják be a jogszabályokat, ezt pedig anarchiának lehet nevezni - közölte az Állami Számvevőszék elnöke az InfoRádió Aréna című műsorban. Hozzátette, több parlamenti pártnál is előfordult, hogy nem tartották be a jogszabályokat.
2018.05.29. 18:47

Szlovéniában koalíciós kormányzás várható

Bármelyik oldal pártjai is győznek a hétvégi szlovéniai előrehozott választáson, a töredezett politikai paletta miatt mindenképp koalíciós kormány várható - vélekedett az InfoRádiónak nyilatkozva a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusa.
2018.05.09. 16:40

Sok választási plakát maradt kinn

A pártoknak kedden délután négy óráig kellett leszedniük a választási plakátjaikat. Ezt mondja ki a törvény, amit azonban nem könnyű betartatni. A pártok arra hivatkoznak, hogy az óriásplakátokhoz nem nyúlhatnak hozzá, mert azok nem az övék. A Jegyzők Országos Szövetségének elnöke azt javasolja, hogy legalább a kisebb falragaszokat szedessék le - ezt legjobb lenne közmunkásokkal - végrehajtani, és ilyen hirdetéseket a jövőben csak az önkormányzatok alkalmi mobil felületeire lehessen kihelyezni.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018