INFORÁDIÓ
2021. március 5. péntek
Adorján, Adrián

munkástanácsok

2021.01.20. 15:05

Még közelebb a minimálbér-egyezség, ennyi az "annyi"

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) készíti el a bérmegállapodás tervezét, amelynek értelmében február 1-jétől a minimálbér és a garantált bérminimum 4 százalékkal emelkedhet, minderről a felek hétfőn döntenek - mondta el a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórum (VKF) szerdai ülését követően a munkaadói és a munkavállalói oldal egy-egy képviselője.
2019.03.04. 20:14

Meglepődtek a szakszervezetek a kormány nagy döntésén

Aggályosnak tartja a Volán-társaságcsoport újabb átszervezését a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége. A Közúti Közlekedési Szakszervezethez hasonlóan sérelmezi, hogy arról csak sajtóhírekből értesülhetett. Az érdekképviseletek érdemi egyeztetést sürgetnek.
2018.11.05. 16:37

Munkástanácsok: 13 és 15 százalékos béremelés kell

Reális esély mutatkozik arra, hogy jövő évben 13 százalékkal növekedjen a minimálbér - közölte a Munkástanácsok elnöke. Palkovics Imre szerint a béren kívüli juttatások rendszerét úgy lehet csak átalakítani, hogy azzal ne veszítsenek a keresők.
2018.09.28. 06:06

Különböző mértékben emelnék a minimálbért az érdekképviseletek

Jelentősen emelné a minimálbér és a garantált bérminimum összegét a LIGA Szakszervezetek. A Munkástanácsok Országos Szövetsége is béremelést sürget, igaz, szerényebb mértékűt. A bértárgyalások idén november elején kezdődnek a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán.
2017.11.10. 06:29

Friss információk az új korkedvezményes nyugdíjról

Nem született végleges döntés a korkedvezményes nyugdíj helyébe lépő új csomagról, mivel bizonyos részletkérdések még nyitva vannak – mondta a Magyar Időknek Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumának csütörtöki ülését követően.
2017.09.15. 20:02

Veszélybe kerülhet a karácsonyi bevásárlás

Veszélybe kerülhet a karácsonyi szezon a kereskedelemben a munkaerőhiány miatt - mondta az InfoRádiónak a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke. Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára ugyanakkor azt mondta, évek óta legalább hatezer munkavállaló hiányzik a kereskedelemben, de emiatt nincs a tavalyinál nagyobb veszélyben az idei karácsonyi szezon sem.
2017.03.25. 07:35

Mégis kell nagyszombaton dolgozni?

Több cég, elsősorban a termelői szektorban berendelné nagyszombatra a munkavállalókat a nagypénteki munkaszüneti nap ellensúlyozására - értesült a Magyar Idők. A kereskedelemben, valamint a vendéglátásban nem jellemző ez a probléma, mivel az üzletek hagyományosan nyitva tartanak a szombati napokon, beleértve a nagyszombatot is.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018