INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 6. csütörtök
Berta, Bettina

montenegró

2020.07.17. 11:49

Vesztegzár alá helyezhetik Podgoricát

A montenegrói főváros vesztegzár alá helyezését fontolgatja az ottani válságstáb a koronavírus-fertőzöttek számának folyamatos növekedése miatt.
2020.06.29. 10:54

Rossz hírek jöttek a Balkánról

Szerbiában újra korlátozásokat vezetnek be, Montenegróban hosszú idő után ismét volt halálos áldozata a fertőzésnek.
2020.06.06. 11:45

Szerbiában kegyetlen fesztiválhónap lesz augusztus

Mivel már egy hónapja nem jegyeztek fel új koronavírusos fertőzéses esetet, szombattól nem kötelező a maszk viselete Montenegróban, és Szerbia is enyhít az intézkedéseken, újra lehet nagyszabású szabadtéri rendezvényeket szervezni, a fesztiválokat augusztusra halasztották.
2020.06.03. 10:12

Újabb országban jelentették be a járvány végét

Észak-Macedóniában egyre több új fertőzöttet regisztrálnak, ezért a korlátozó intézkedések ismételt bevezetését helyezte kilátásba a kormány, Montenegróban viszont egy hónapja nem regisztráltak új esetet, ezért visszavonták a járványhelyzetet.
2020.05.27. 06:00

Sorra nyílnak a határok, mutatjuk, mire készüljön az, aki elindul

Szerda nulla órától a cseh, a szlovák és a magyar állampolgárok számára lehetővé vált az egymás országainak területén való, 48 órát meg nem haladó tartózkodás. Szlovénia kedd óta fokozatosan nyitja a határait, a horvát tengerparton pedig már a hétvégén elindult a turistaszezon.
2020.05.22. 13:11

Korlátozások: nagy változás Magyarországtól délre

Negatív koronavírusteszt és karanténkötelezettség nélkül léphetnek be Szerbiába péntektől a hazai és a külföldi állampolgárok is, s míg Szerbia egyre inkább enyhít a korlátozó intézkedéseken, Észak-Macedónia az átfertőződések megakadályozása érdekében teljes kijárási tilalmat rendelne el a hétvégi iszlám ünnep miatt.
2020.05.12. 13:09

Szijjártó Péter: minél nagyobb lesz az EU, annál nagyobb lesz a világpolitikai szerepe

Magyarországnak biztonsági, politikai és gazdasági érdeke fűződik a Nyugat-Balkán gyors fejlődéséhez, hiszen Magyarország a térség szomszédságában él, az ottani országok fontos kereskedelmi partnerei Budapestnek, valamint a magyar tőkebefektetések kedvelt célpontjai, és a térség a migrációs veszélynek kitett útvonalon fekszik - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Podgoricában, Srdjan Darmanovic montenegrói külügyminiszterrel közös sajtótájékoztatóján.
2020.04.19. 09:42

Kiszabadulhatnak a szobafogságból a szerb nyugdíjasok

Szerbia már keddtől fokozatosan enyhít a koronavírus-járvány megelőzését célzó szigorú intézkedéseken, a nyugat-balkáni országok többsége azonban április végénél, május elején előbb nem szándékozik visszavonni a korlátozásokat.
2020.04.09. 14:27

Koronavírus - keleten is romlik a helyzet

Oroszországban meghaladta a tízezret a fertőzöttek száma, Ukrajnában újabb rekordot döntött a napi növekedés. Kína határzárat rendelt el Oroszország felé. Szerbia és Montenegró szigorított a kijárási tilalmon.
2020.03.19. 13:29

Koronavírus - a Balkánon is egyre feszültebb a helyzet

Észak-Macedóniában csütörtöktől a szükségállapot elrendelése nyomán katonák védik a fontos állami intézményeket, a kórházakat és a határt, míg Koszovóban menesztették a belügyminisztert, miután belpolitikai vihart kavart, hogy szükségállapot bevezetését szorgalmazta.
2020.02.15. 17:51

Erős hátszelet kap az Európai Unió bővítése

A slavkovi hármak, vagyis Szlovákia, Csehország és Ausztria parlamenti elnökei Horvátországgal együtt támogatásukról biztosítják Szerbia és Montenegró belépését az Európai Unióba – mondta az országszövetség és Horvátország közös tárgyalása után Andrej Danko, a szlovák parlament elnöke.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018