INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 21. hétfő
Máté, Mirella

múzeum

2020.09.11. 15:06

Kemecsi Lajos: nem ördögtől való, ami történik

Csaknem 7000 négyzetméteren rendeznek majd állandó és időszaki kiállításokat a Néprajzi Múzeum év végére szerkezetkész új épületében, amelyben könyvtár, különböző rendezvényterek, vetítő és étterem is lesz – mondta Kemecsi Lajos főigazgató az InfoRádió Aréna című műsorában. Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa kiemelte: a kulturális intézmény a kor elvárásainak megfelelő, komplex élményt nyújt majd a látogatóknak.
2020.08.09. 21:00

Egy gyűrű alapján derülhet fény három magyar hősi halott személyazonosságára – képek

Hetvenhat év után kerültek elő három magyar ejtőernyős katona földi maradványai egy Sülysáp melletti szántóföldből. Az egyik hősi halott egyenruhájának zsebében egy jegygyűrűt találtak „1942 Esztike” felirattal. A Hadtörténeti Intézet és Múzeum most megpróbálja felkutatni az ismeretlen katona jegyesét, aki, ha él még, akkor legalább 96 éves – mondta az InfoRádiónak az intézet hadisírgondozó osztályának vezetője.
2020.07.20. 19:02

Olvasmány a nyárra: könyveket kapnak a családok

Több ezer könyvet kapnak a családok a következő hetekben a Könyvet - otthonra program részeként, az első csomagokat hétfőn vehették át a közreműködő családszervezetek képviselői Budapesten.
2020.07.20. 17:42

Baán László: vagy biodóm lesz, vagy le kell bontani

Világszerte csökkent a múzeumok állandó kiállításainak látogatottsága a koronavírus-járvány miatt, az elmaradt jegybevételek pedig különösen érzékenyen érintették a népszerű kulturális intézményeket – fogalmazott az InfoRádió Aréna című műsorában a Szépművészeti Múzeum főigazgatója. Baán László arra is kitért, hogy az általa vezetett budapesti múzeum a veszélyhelyzet ideje alatt is intenzíven jelen volt a digitális térben. A műsorban szó esett a fővárosi állatkert biodómjáról is.
2020.06.22. 16:54

A nagy bajt sikerült megelőzni a Szépművészetiben

A június 14-i nagy budapesti viharban beázott a Szépművészeti Múzeum Román Csarnoka, a víz egy műtárgyraktárat is érintett. Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója az InfoRádiónak elmondta, hogy kivizsgálják az esetet és néhány hónap alatt garanciálisan javítják a kárt.
2020.06.20. 12:00

Országszerte lerántják a rejtélyekről a leplet

Idén 14 intézmény csatlakozott a Régészet Napja programsorozathoz, amelyet a hét végén rendeznek meg. A fővárosban a Budapest Történeti Múzeum és az Óbudai Múzeum régészeti helyszíneket bejáró sétáihoz lehet csatlakozni, a Magyar Nemzeti Múzeum és az Aquincumi Múzeum pedig online előadásokat fog közvetíteni – mondta az InfoRádiónak Szabó Orsolya régész.
2020.05.29. 21:10

A tanároknak és a diákoknak is bejött - jövő héten megismétlik

A várakozásokon felüli népszerűségnek örvendett a Mozaik Múzeumtúra és a Felelős Szülők Iskolája által május 18-án – a Múzeumok Nemzetközi Napja apropóján – megrendezett Digitális Edukációs Múzeumi Órák, azaz DEMÓ nap, melynek nyomán jön a DEMÓ 2.
2020.05.27. 10:34

Meghalt Jerger Krisztina művészettörténész

Életének 72. évében elhunyt Jerger Krisztina művészettörténész, a Műcsarnok és a Varsói Magyar Kulturális Intézet egykori igazgatóhelyettese - közölte a Szépművészeti Múzeum és a Varsói Magyar Kulturális Intézet.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018