INFORÁDIÓ
2021. március 2. kedd
Lujza

lockdown

2021.02.26. 18:16

Három hét "maradj otthon" - felfoghatatlan szigorra vált Csehország

Nem elégségesek a csehországi korlátozások, ezért az eddigieknél szigorúbb intézkedésre készülnek az országban. Andrej Babiš kormánya az egyre fokozódó járványhelyzet miatt három hétre betiltaná a lakosság szabad mozgását az egyes járások között. A következő napokban az új napi igazolt fertőzések száma a járványügyi szakértők várakozásai szerint a jelenlegi 13 ezerről mintegy 20 ezerre emelkedhet, ezért feltétlenül szükség van a szigorításokra.
2021.01.07. 20:56

Negatív teszt nélkül szinte mozdulni sem lehet a Nyitrai járásban

A szlovák kormány a lockdown szigorúbb formáját vezette be a Nyitrai járásban, mivel az ottani egyetemi kórház csaknem megtelt. A járvány viszont nemcsak Nyitra környékén, hanem országos viszonylatban is súlyos, a rendőrség ezért ellenőrizni fogja a járások határait. A hétvégén tömeges szűrés is lesz a járásban. A súlyosbodó vírusadatokra való tekintettel a szlovák rendőrség szigorúbb ellenőrzéseket ígért.
2020.12.09. 12:18

Óriási járványügyi fordulat történik épp Szlovákiában

A novemberben elvégzett országos tesztelések ellenére egyre komolyabbra fordul a járványhelyzet Szlovákiában. A kórházakban ápolt koronavírus-fertőzöttek száma meghaladja a kétezret. Az egészségügyi miniszter szigorúbb óvintézkedéseket helyezett kilátásba. Úgy véli, nagyobb értelme lenne az országos lezárásnak, mint a régiósnak, tekintve, hogy csaknem minden járásban rosszul alakul a járványhelyzet.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018