INFORÁDIÓ 
2021. január 16. szombat
Gusztáv

levegőszennyezettség

2020.12.28. 06:00

Ami még védtelenebbé tesz a koronavírussal szemben

A tüdőbetegek otthonukban levegőszűrő alkalmazásával tudnak javítani kissé a helyzeten, de mindannyiunknak vigyáznia kell, mert a szálló por vírushelyzettől függetlenül is veszélyezteti egészségünket.
2020.11.30. 19:55

Nagyon nem kedvez a magyar szmoghelyzet a járványnak

Budapesten több mérőállomás adata is a határértékek közelében van, miközben a Fővárosi Közgyűlés egyhangúlag szavazta meg, hogy a Levegő Munkacsoport Budapestért díjat kapjon. A szervezet azonban nem veszi át az elismerést és további lépéseket sürget a légszennyezés csökkentéséért.
2020.10.21. 17:49

A légszennyezés évente 1250 euróba kerül minden egyes európai számára

A légszennyezés miatt bekövetkezett betegségek kezelésével és az elhalálozással járó kiadások az európaiak számára évente átlagosan 1250 euróba (mintegy 450 ezer forint) kerülnek fejenként, a budapestiek számára a légszennyezettség miatti kiadás évente mintegy 677 ezer forint - derült ki a brüsszeli központú Európai Népegészségügyi Szövetség (EPHA) szerdán közzétett jelentéséből.
2019.08.17. 21:03

Nem gondolná, mi minden káros anyag veszi körül otthonában

"Adj teret a tiszta levegőnek!" című kampánnyal hívja fel a Levegő Munkacsoport és a Panasonic a házak, lakások belső levegőjének a szennyezettségére a figyelmet. Az ember élete 90 százalékát a négy fal között tölti, nem mindegy, hogy milyen az épületek belső levegője – hívta fel a figyelmet az InfoRádióban Tarr Katalin, a Levegő Munkacsoport Környezeti Tanácsadó Irodájának a vezetője.
2019.06.13. 15:38

Nagy lépést tett az EU a légszennyezés csökkentéséért

Jóváhagyta az új nehézgépjárművek átlagos szén-dioxid-kibocsátásának csökkentéséről szóló szabályokat az európai uniós tagállamok kormányait tömörítő tanács csütörtökön, így az utolsó akadály is elhárult a hatályba lépés elől.
2018.10.14. 18:48

Figyelmeztet a közegészségügyi intézet

A meteorológiai előrejelzést figyelembe véve a jövő hét végéig nem várható jelentős javulás a levegő minőségében - írta az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) vasárnap a Facebook-oldalán.
2017.02.16. 10:55

Magyarország most egészségtelen hely

Országszerte több település, köztük Budapest levegőjét egészségtelennek, Salgótarjánét veszélyesnek minősítették a levegő magas szállópor-tartalma miatt. Budapesten továbbra is indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása.
2017.02.05. 07:38

Na erre biztosan nem gondolunk lakásvásárláskor

A lakásvásárlók ritkán kérdeznek rá a közvetítőknél arra, hogy milyen a szmoghelyzet a megvásárolni kívánt ingatlan környékén. Pedig az egészségkárosító hatáson túlmenően sok mindenről árulkodhat még ez az adat – hívta fel a figyelmet az OTP Ingatlanpont.
2017.01.28. 10:25

Továbbra is magas a légszennyezettség

Továbbra is országszerte magas a légszennyezettség. Északkeleten egyes településeken veszélyes, és több helyen - köztük Budapesten is - egészségtelen a levegő a szálló por magas koncentrációja miatt.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018