INFORÁDIÓ 
2020. február 28. péntek
Ákos, Bátor

forma-1

szingapúri nagydíj

sport

levegőszennyezettség

Fényárban úszik a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szingapúri Nagydíjának otthont adó Marina Bay utcai pálya Szingapúrban 2018. szeptember 13-án. Az olasz Fényszennyezés Tudományos és Technológiai Intézet jelentése szerint a leginkább fényszennyezett ország a délkelet-ázsiai Szingapúr, ahol az utcák, épületek és emlékművek éjszakai kivilágítása miatt a lakosság egyáltalán nem látja a csillagos eget és a tejútrendszert. A mesterséges fényforrások túlzott éjszakai használata kifejezetten káros az emberi egészségre, az élővilágra és a környezetre is. Évente sok millió állat veszti életét csak a fényszennyezés miatt.

Veszélybe került a hétvégi Szingapúri Nagydíj

Infostart

Készenléti tervet készítettek a Forma-1-es vezetők - nehéz döntéseket kell hozniuk a napokban.

A hőség és a páratartalom miatt amúgy is megterhelő éjszakai verseny helyszínén most még az indonéziai erdőtüzek miatti légszennyezettség is gondot okoz - írta a BBC. A várost füst lengi be, a lakókat arra kérték, hogy minél kevesebb megterhelő fizikai munkát végezzenek a szabad levegőn.

A helyzet miatt aggódnak az F1 vezetői is. A BBC-nek egy meg nem nevezett Forma-1-es szóvivő azt mondta, próbálnak a versenyzésre alkalmas körülményeket teremteni, de hogy ez a jelenlegi helyzetben mit jelent, nem részletezte. A készenléti tervről sem tudni egyelőre semmi bizonyosat.

Szakértők szerint a levegő minősége "nagyon változékony", vagyis nagyon nehéz megjósolni, milyen lesz a verseny pénteki kezdetére. Remélik, hogy addig javul a helyzet.

A bajnokságot a brit Lewis Hamilton vezeti 63 ponttal. A szezonból még hét verseny van hátra.

Nyitókép: MTI/EPA/Wallace Woon
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018