eur:
392.25
usd:
366.77
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Gyalogosok mennek a szmogban a nyíregyházi Bessenyei téren 2017. január 24-én. A levegő minőségének romlása miatt január 23-án reggel a városi szmogriadó-bizottság elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát Nyíregyházán.
Nyitókép: Balázs Attila

Durvul a szállópor helyzet, egyre több településen veszélyes a levegő

A szálló por miatt a Sajó völgyében már Miskolcon, továbbá a Dunakanyarban, Vácon is veszélyes a levegő minősége - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ szombaton közzétett, az előző napi méréseket ismertető térképének adataiból.

https://legszennyezettseg.met.hu/
https://legszennyezettseg.met.hu/

Az NNK adatai szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Putnokon, Kazincbarcikán, Sajószentpéteren, Miskolcon, valamint a Pest megyei Vácon veszélyes a levegő minősége.

Nyolc településen - Veszprémben, Várpalotán, Százhalombattán, Esztergomban, Budapesten, Kecskeméten, Salgótarjánban és Nyíregyházán - egészségtelen a levegőminőség.

Tizenkét településen - Szombathelyen, Győrben, Ajkán, Székesfehérváron, Pécsen, Dunaújvárosban, Tatabányán, Dorogon, Tökölön, Szolnokon, Oszlárban és Hernádszurdokban - kifogásolt a levegőminőség, a többi mérőállomás elfogadható értéket rögzített.

A levegőhigiénés index rendszerének négy kategóriája van: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hétvégén a levegőminőség az ország nagyobb részén kedvezően alakul, azonban a tartósan borult, párás északkeleti tájakon továbbra is az egészségügyi határérték felett alakulhat a PM10 koncentrációjának napi átlaga. Javulás csak szerdán várható, amikor egy hidegfront érkezése nyomán északkeleten is csökkenhet a légszennyező anyagok koncentrációja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×