INFORÁDIÓ 
2019. április 20. szombat
Tivadar

lakásvásárlás

2019.03.13. 06:45

Szigorúbb illetékszabályok jöhetnek

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a nemrég ismertetett versenyképességi programjában felvetette az illetékszabályozás szigorítását a befektetési célú lakásvásárlások esetében, mert ez visszafoghatná a lakások drágulását - írta a Magyar Nemzet.
2018.06.30. 15:53

A magyar fiatalok optimisták pénzügyekben és még spórolnak is

A magyar fiatalok jellemzően váratlan kiadásokra és ingatlanvásárlásra takarékoskodnak a legtöbbet - derül ki egy európai fogyasztó fizetési jelentésből. A felmérést készítő cég üzletfejlesztési és értékesítési igazgatója az InfoRádiónak elmondta: 10-ből 4 fiatal úgy gondolja, jobb életkörülmények között élhet majd, mint a szülei.
2018.06.22. 07:46

Kevesebb cafetériát kaphatnak jövőre a dolgozók – lapszemle

Az innovációs és technológiai tárca vezetője is a Nemzeti Versenyképességi Tanács tagja lesz – írja a Magyar Idők. A Népszavában megszólaltatott szakember szerint nem biztos, hogy minden hajléktalan embernek jutna hely a szállókon. A Világgazdaság szerint pörög a magyar sörpiac. A Portfolio a lakásvásárlás veszélyeire hívja fel a figyelmet. A hazai e-mobilitás kialakulásához szükséges jogszabályi háttér még sok munkát igényel – áll a Magyar Idők cikkében. A Pénzcentrum Fata László cafetéria-szakértővel beszélgetett.
2017.08.07. 13:03

Kellemetlen meglepetés érhet bennünket a közmű-átírásoknál

A lakásvásárlással, -bérléssel vagy -kiadással járó adminisztráció egyik legfontosabb eleme a közművek szabályos átíratása. Ha jól csináljuk, sok kellemetlen meglepéstől óvhatjuk meg magunkat. Elkerülhetjük például, hogy az előző tulajdonos vagy bérlő számláit nekünk kelljen kifizetnünk. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által összegyűjtött legfontosabb tudnivalókat a Magyar Idők ismertette.
2017.07.11. 12:35

Drasztikus változás a lakásvásárlásoknál

Egyelőre hullámzó képet mutat az idei forgalom az ingatlanpiacon, de így is az elmúlt évek egyik legerősebb félévét produkálta. A júniusi adás-vételek száma megközelítette a 13 ezret, de 12%-kal elmarad az egy évvel ezelőtti rekordhónaptól. Az ezt megelőző hónapok eredménye azonban rendre felülmúlja a tavalyi számokat.
2017.07.09. 10:01

Vigyázat, rengeteget bukhatunk pár apróságon

Egyre nagyobb az érdeklődés a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) iránt, az ingatlanvásárlók többsége már tervez vele, de a legapróbb részletekre is oda kell figyelni – hívta fel a figyelmet egy ingatlanpiaci szakember.
2017.07.01. 09:45

Egyre többen igényelnek új lakásra CSOK-ot

Csaknem minden pénzintézetnél jelentősen nőtt a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) igénylések száma az első öt hónapban, és többszörösére emelkedett a folyósított összeg is az egy évvel korábbihoz képest. A trend is megfordult több banknál: az új lakás vásárlásához vagy építéséhez benyújtott kérelmek száma már meghaladja a használt lakásra beadottakét - derült ki az MTI-nek nyilatkozó pénzintézetek válaszaiból.
2017.05.28. 11:57

Így választunk lakást

A saját ingatlannal rendelkező magyarok jellemzően 27 évesen jutnak hozzá első saját tulajdonú otthonukhoz, és kétharmaduk nem is költözik innen tovább, akik pedig mégis, azoknak csaknem kétharmada ragaszkodik addigi lakóhelyéhez – derül ki egy kutatásból. 1 Bár az ingatlan megvásárlásához a válaszadók csaknem kétharmada hitelt vesz fel, a hitel kiválasztására mindössze pár napot fordítanak. Sokan ráadásul csak egyetlen bank ajánlatát veszik figyelembe, holott az ingatlan kiválasztására a válaszadók kétharmada hónapokat szán, amely alatt a legtöbben 4 vagy több ingatlant is megnéznek.
2017.05.18. 06:00

Brutálisan nőttek a lakásárak ezeken a helyeken

A fővárosi lakások átlagára 20 millió forint fölött volt 2016-ban, az országos átlagár a 12 millió forintot haladta meg – derült ki a KSH Lakáspiaci árak, lakásárindex című legfrissebb kiadványából. A KSH osztályvezetője azt mondta: a fővároson kívül Győrben és Veszprémben kelnek el többért a lakások, mint a 2008-as válság előtt.
2017.02.05. 07:38

Na erre biztosan nem gondolunk lakásvásárláskor

A lakásvásárlók ritkán kérdeznek rá a közvetítőknél arra, hogy milyen a szmoghelyzet a megvásárolni kívánt ingatlan környékén. Pedig az egészségkárosító hatáson túlmenően sok mindenről árulkodhat még ez az adat – hívta fel a figyelmet az OTP Ingatlanpont.
2017.02.04. 15:51

Kínai roham a belvárosi lakásokért

A válság éveiben jelentősen visszaesett a külföldi lakásvásárlók aránya Magyarországon, a tavalyi év óta viszont ismét egyre többen érdeklődnek a felívelő szakaszban lévő magyar ingatlanpiac iránt. A korábbi évek spanyol és ír befektetői azonban nem tértek vissza, helyettük a távol-keleti és az Öböl-menti országokból érkezők száma erősödik - mutat rá a portfolio.hu.
2017.01.26. 17:31

A CSOK-kal együtt sincs elég pénz az új építésű lakásokra

Van igény az új építésű lakásokra, bár sokan a használt lakások irányába fordultak, miután egy év alatt látványosan nőttek a lakásárak - közölte az Otthontérkép vezető elemzője. Mester Nándor szerint továbbra is a lokáció a legfontosabb kritérium az ingatlanvásárlásnál, de még egy kerületen belül is milliós eltérések lehetnek a lakásárakban.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018