INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 22. csütörtök
Menyhért, Mirjam

lakásvásárlás

2019.07.07. 13:40

Megkavarhatja az ingatlanpiacot a klímaváltozás

Sokan találkozhattak már az „elvehetetlen örökpanoráma” vagy „szép kilátás” jelzőkkel az ingatlanhirdetések címében. Mennyi ebből a valóság, és – ha valóban van panoráma – mennyivel növeli meg az ingatlan értékét? Továbbá mennyit számít a tájolás, vagy hogy hova néz az ablak?
2019.06.16. 15:29

Szakértő: csökkennek egyes közjegyzői díjak

A július elsején hatályba lépő új közjegyzői díjrendelet kedvezően érinti a nagycsaládosokat, a lakásvásárlókat, az időseket és a fiatalokat - mondta Szécsényi-Nagy Kristóf, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara szakügyvezetője az M1 aktuális csatornán vasárnap.
2019.04.23. 19:16

Azok járnak a legjobban, akik kistelepülésen alapítanak nagycsaládot

Több mint kétszer annyi ideig kell dolgoznia egy budapesti fiatalnak ahhoz, hogy fizetéséből lakást vegyen, mint egy észak-magyarországinak - derült ki a Takarék Index kutatásából. A vizsgálat szerint az ingatlanárak jelentős regionális különbségei miatt a fővárosban az állami támogatások egy új lakás értékének egyharmadát, egy községben csaknem a kétharmadát érik el egy háromgyermekes család esetében.
2019.03.13. 06:45

Szigorúbb illetékszabályok jöhetnek

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a nemrég ismertetett versenyképességi programjában felvetette az illetékszabályozás szigorítását a befektetési célú lakásvásárlások esetében, mert ez visszafoghatná a lakások drágulását - írta a Magyar Nemzet.
2018.06.30. 15:53

A magyar fiatalok optimisták pénzügyekben és még spórolnak is

A magyar fiatalok jellemzően váratlan kiadásokra és ingatlanvásárlásra takarékoskodnak a legtöbbet - derül ki egy európai fogyasztó fizetési jelentésből. A felmérést készítő cég üzletfejlesztési és értékesítési igazgatója az InfoRádiónak elmondta: 10-ből 4 fiatal úgy gondolja, jobb életkörülmények között élhet majd, mint a szülei.
2018.06.22. 07:46

Kevesebb cafetériát kaphatnak jövőre a dolgozók – lapszemle

Az innovációs és technológiai tárca vezetője is a Nemzeti Versenyképességi Tanács tagja lesz – írja a Magyar Idők. A Népszavában megszólaltatott szakember szerint nem biztos, hogy minden hajléktalan embernek jutna hely a szállókon. A Világgazdaság szerint pörög a magyar sörpiac. A Portfolio a lakásvásárlás veszélyeire hívja fel a figyelmet. A hazai e-mobilitás kialakulásához szükséges jogszabályi háttér még sok munkát igényel – áll a Magyar Idők cikkében. A Pénzcentrum Fata László cafetéria-szakértővel beszélgetett.
2017.08.07. 13:03

Kellemetlen meglepetés érhet bennünket a közmű-átírásoknál

A lakásvásárlással, -bérléssel vagy -kiadással járó adminisztráció egyik legfontosabb eleme a közművek szabályos átíratása. Ha jól csináljuk, sok kellemetlen meglepéstől óvhatjuk meg magunkat. Elkerülhetjük például, hogy az előző tulajdonos vagy bérlő számláit nekünk kelljen kifizetnünk. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által összegyűjtött legfontosabb tudnivalókat a Magyar Idők ismertette.
2017.07.11. 12:35

Drasztikus változás a lakásvásárlásoknál

Egyelőre hullámzó képet mutat az idei forgalom az ingatlanpiacon, de így is az elmúlt évek egyik legerősebb félévét produkálta. A júniusi adás-vételek száma megközelítette a 13 ezret, de 12%-kal elmarad az egy évvel ezelőtti rekordhónaptól. Az ezt megelőző hónapok eredménye azonban rendre felülmúlja a tavalyi számokat.
2017.07.09. 10:01

Vigyázat, rengeteget bukhatunk pár apróságon

Egyre nagyobb az érdeklődés a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) iránt, az ingatlanvásárlók többsége már tervez vele, de a legapróbb részletekre is oda kell figyelni – hívta fel a figyelmet egy ingatlanpiaci szakember.
2017.07.01. 09:45

Egyre többen igényelnek új lakásra CSOK-ot

Csaknem minden pénzintézetnél jelentősen nőtt a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) igénylések száma az első öt hónapban, és többszörösére emelkedett a folyósított összeg is az egy évvel korábbihoz képest. A trend is megfordult több banknál: az új lakás vásárlásához vagy építéséhez benyújtott kérelmek száma már meghaladja a használt lakásra beadottakét - derült ki az MTI-nek nyilatkozó pénzintézetek válaszaiból.
2017.05.28. 11:57

Így választunk lakást

A saját ingatlannal rendelkező magyarok jellemzően 27 évesen jutnak hozzá első saját tulajdonú otthonukhoz, és kétharmaduk nem is költözik innen tovább, akik pedig mégis, azoknak csaknem kétharmada ragaszkodik addigi lakóhelyéhez – derül ki egy kutatásból. 1 Bár az ingatlan megvásárlásához a válaszadók csaknem kétharmada hitelt vesz fel, a hitel kiválasztására mindössze pár napot fordítanak. Sokan ráadásul csak egyetlen bank ajánlatát veszik figyelembe, holott az ingatlan kiválasztására a válaszadók kétharmada hónapokat szán, amely alatt a legtöbben 4 vagy több ingatlant is megnéznek.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018