INFORÁDIÓ
2021. április 23. péntek
Béla

közoktatás

2020.03.18. 21:44

Koronavírus – így segít az Oktatási Hivatal a veszélyhelyzetben

Azokat a gyermekeket, akiket nem lehet bevonni a digitális oktatásba, egyebek mellett a közszolgálati televízió csatornáján keresztül érhetik majd el a koronavírus jelentette veszélyhelyzet idején – mondta az InfoRádiónak Gloviczki Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke.
2020.02.25. 09:55

Kásler Miklós: szeptemberben jön az új Nat és ket

Az emberi erőforrások minisztere szerint "szeptemberre minden elkészül", és a következő tanévben bevezetik a megújult Nemzeti alaptantervet (Nat), illetve kerettanterveket (ket) az iskolákban. Kásler Miklós erről a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt kedd reggel.
2020.01.17. 16:19

Íme a magyar közoktatás legfontosabb dokumentumának kalandos útja

Három éve készül, idén szeptemberben be kell vezetni, de még a társadalmi egyeztetésen sincs túl az új Nemzeti alaptanterv, ami a kormány szerint nem is új, mások szerint pedig több verzió kering belőle a szakmában. Az InfoRádió állomásról állomásra idézi fel a magyar közoktatás legfontosabb dokumentumának történetét.
2019.11.18. 06:00

Riasztó jelenségre figyelmeztet a szakszervezet a közoktatásban

A legnagyobb hiány természettudományos, például kémiaszakos tanárokból van a közoktatásban – mondta az InfoRádiónak a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke. Szűcs Tamás szerint több százan hiányoznak a rendszerből, az alacsony fizetések miatt pedig utánpótlás sincs.
2019.09.27. 07:21

Átfogó jelentés készült a magyar oktatásról

Emelkedett a felsőfokú végzettséget szerzők száma, de nőtt a korai iskolaelhagyók száma. Az EU is a tanárok nagyobb támogatását tartja szükségesnek. Meglepő adatok arról, mennyi 15 éves gyerek nem tud egyszerű olvasási, számolási feladatokat megoldani.
2019.09.02. 13:49

Megduplázódott az egyházi közoktatási intézmények száma

Magyarországon az egyházi fenntartású közoktatási intézmények és a bennük tanuló gyermekek száma is a kétszeresére nőtt 2010-hez képest - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hétfőn Kapuváron, a Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda tanévnyitó ünnepségén.
2019.05.03. 20:39

A ballagásról szól a szombat is

Pénteken kezdődtek és a hétvégén is folytatódnak a középiskolai ballagások. A végzős diákok nagy része jövő hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsgával kezdi el az érettségi időszakot. A nemzetiségi nyelv és irodalom vizsgákkal elstartoltak az írásbeli érettségik is pénteken.
2018.11.23. 11:10

Mégsem lesz 9 évfolyamos az általános iskola Magyarországon?

Lapértesülés szerint nem lesz „nulladik évfolyam” az általános iskolákban, az erről szóló részt legalábbis kihúzták az új Nemzeti alaptanterv (Nat) átdolgozott tervezetéből. Az óvoda és az általános iskola közé beilleszthető előkészítő évfolyam bevezetése ellen több szakmai szervezet tiltakozott az elmúlt hónapokban.
2017.08.07. 06:31

Rengeteg változás jön a közoktatásban

A hazafias és honvédelmi nevelés átgondolása nem jelenti új tantárgy bevezetését, "tartalomról, életérzésről" van szó, ami már ma is megjelenik a történelemben, a földrajzban, de megjelenhet a zenében és a testnevelésórán is - nyilatkozta a Magyar Időknek Maruzsa Zoltán köznevelési helyettes államtitkár.
2017.05.10. 17:35

Trükkös kérdések is voltak a töri érettségin

Ezúttal is az összetett gondolkodást igénylő feladatok dönthetik el, hogy ki milyen érdemjeggyel zárhatja a mai történelem írásbeli érettségit - fejtette ki az InfoRádiónak Miklósi László, a Történelemtanárok Egyletének elnöke.
2017.03.16. 06:40

Megbukott a 9. osztály terve?

Nincs egyetértés a kormányon belül a kilencosztályos általános iskola bevezetéséről, az iskolarendszer átalakításáról csak a szakmával való egyeztetést követően dönthet a kabinet – értesült a Magyar Idők.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018