INFORÁDIÓ
2021. május 9. vasárnap
Gergely

köznevelés

2021.03.23. 13:34

Egy dolog biztos: a gyerekek nagyon várják április 7-ét

A jelenlegi tervek szerint április 7-én indulna újra a tantermi oktatás az általános iskolákban, a köznevelésért felelős államtitkár szerint azonban a járvány alakulása miatt még változhat ez az időpont. Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában elismerését fejezte ki a gyermekükkel otthon tanuló családoknak.
2021.03.18. 18:34

Maruzsa Zoltán: úgy készülünk, hogy húsvét után nyissanak az iskolák

„A cél az, hogy minél előbb véget érhessenek az oktatásban is a korlátozások” – mondta Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt a digitális átállás menetéről, a középiskolai felvételik módosult menetrendjéről és az érettségi lehetséges forgatókönyveiről is.
2021.03.09. 09:20

Lépett Maruzsa Zoltán a Kréta hibája miatt

A köznevelésesért felelős államtitkár felszólította az E-Kréta Zrt.-t a hibák kijavítására azt követően, hogy túlterhelés miatt hétfőn leállt a digitális Kréta rendszer és a kollaborációs tér.
2020.10.12. 09:47

Maruzsa Zoltán bejelentette, lesz-e újra totális távoktatás

Az iskolákban korábban bevezetett preventív intézkedések elegendőek a koronavírus elleni védekezéshez – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
2020.10.09. 06:00

Maruzsa Zoltán a védekezésről: az történt, amit sejtettünk és reméltünk

Sikeres a védekezés a köznevelési intézményekben, a meghozott óvintézkedéseknek és a gyors, határozott tanügyi döntéseknek köszönhetően alacsony volt a fertőzések száma szeptemberben – mondta az InfoRádiónak Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára.
2020.06.15. 20:52

Maruzsa Zoltán: szeptemberben a tantermekben kezdődik az új tanév

Magyarországon a járványhelyzetben egyetlen napra sem állt le az oktatás – mondta Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról is, hogy a digitális munkarendből sok megoldást már szeptembertől átemelhetnek a hagyományos oktatásba, és közben arra is felkészülnek, ha ismét munkarendet kell váltani. Az interjú szerkesztett, rövidített változata.
2020.03.19. 18:46

Maruzsa Zoltán: a járványügyi helyzet miatt módosulhat az érettségi menete

A kormány oktatási akciócsoportja dolgozik az érettségi lebonyolításának különböző forgatókönyvein, de erről még korai beszélni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a köznevelésért felelős államtitkár. Maruzsa Zoltán minden érettségizőnek azt tanácsolta, hogy most a felkészülésre fókuszáljon. Az államtitkár úgy látja, gyorsan átállt a digitális munkarendre a magyar oktatás, az eddigi tapasztalatok szerint jól működik a rendszer.
2019.09.09. 15:46

Emmi: példátlan volumenű oktatási intézményfejlesztés valósul meg

Több száz oktatási intézményt fejleszt a kormány, különböző programok keretében – hívta fel a figyelmet az emberi erőforrások minisztere. A köznevelésért felelős államtitkár szerint az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb volumenű beruházási csomagja valósul meg.
2019.09.03. 10:46

Maruzsa Zoltán: ilyen kevés gyereket, ilyen sok pedagógus még nem látott el

Soha nem dolgozott annyi pedagógus a magyar köznevelésben, mint az elmúlt években, fogalmazott Maruzsa Zoltán az InfoRádió Aréna című műsorában. A tankönyvpiaccal kapcsolatban megjegyezte, hogy az most is színes, és a köznevelésben tanuló diákok jövőre már ingyenesen kapják a tankönyveket. A köznevelésért felelős helyettes államtitkár a műsorban a felvételihez kötött nyelvvizsga-követelményekről is említést tett.
2019.02.28. 10:40

Nagy fejlesztés az iskolákban, sok időt spórolhatnak a szülők

Márciusban kezdi meg működését a köznevelési elektronikus ügyintézési rendszer, amelynek célja, hogy megkönnyítse a pedagógusok és a szülők kommunikációját, az iskolai ügyintézést - mondta az InfoRádiónak a Klebelsberg Központ igazgatója. Hajnal Gabriella szerint csökkennek az adminisztratív terhek, de ez nem jár elbocsátásokkal.
2019.02.19. 06:04

Maruzsa Zoltán: stresszes, de bevált a középiskolai felvételi rendszer

Stresszhelyzetet okoznak a középiskolai felvételik, de a diákok szelektálása csak egységes tanulmányi teljesítmény alapján történhet - mondta Maruzsa Zoltán az InfoRádió Aréna című műsorában. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős helyettes államtitkára beszélt az érettségi jövőben változásairól, a külföldi nyelvtanfolyamok programjáról, a digitális felzárkózásról és a tankönyvpiac átalakulásáról is. Az interjú szerkesztett és rövidített változata.
2017.09.19. 10:05

Törvénytelenségre kötelezik a szülőket minden iskolában

A szeptemberi első szülői értekezleten különböző pénzbeli és természetbeni hozzájárulásokat kérnek és szavaztatnak meg a szülőkkel a pedagógusok, de a beszedett pénzek messze meghaladják az iskolakezdés előtt a szülőkkel szintén jogtalanul megvásároltatott tanszerek és felszerelések költségeit - állítja a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete.
2017.02.07. 11:29

Új helyettes államtitkár felel márciustól a közoktatásért

Március 1-jétől Maruzsa Zoltán tölti be a köznevelésért felelős helyettes államtitkári pozíciót, elődje, Sipos Imre az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója lesz - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkársága.
2016.10.06. 10:14

Rétvári Bence: már középtávon lehet javítani a köznevelésen

Idén mindenképpen döntés kell, hogy szülessen a dél-budai szuperkórház helyéről - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence arról is beszélt, hogy a lépcsőzetes béremelés már érzékelhető a pedagógus pályára jelentkezők számában is, ami minőségi javulást hozhat.
2016.09.11. 09:35

Csökkent a hátrányos helyzetű gyerekek száma

Hat év alatt megfeleződött az óvodákban, általános iskolákban és középiskolákban a hátrányos helyzetű gyermekek száma - közölte Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018