INFORÁDIÓ 
2020. május 30. szombat
Janka, Zsanett

képzés

2019.10.02. 15:22

Új képzési forma születik Magyarországon

Nyilvánossá vált az új Országos Képzési Jegyzék (OKJ), amelyből eltűntek bizonyos szakmák, és több új is született, és van olyan is, amit már beterveztek a következőbe. Egy új képzési forma is jön, már tárgyalnak róla.
2019.07.23. 06:34

OKJ: néhány területen már ismertek az átalakítási tervek

A megszűnő Országos Képzési Jegyzék (OKJ) helyébe lépő új szakstruktúra kialakítása még javában tart, de egyes területeken már elkészültek a konkrét átalakítási javaslatok - olvasható a Magyar Nemzet keddi számában.
2019.06.05. 07:09

Még több tanfelügyelőre lehet szükség

Ráerősít az Oktatási Hivatal a tanfelügyelők képzésére, mert a pedagógiai-szakmai ellenőrzést végző szakértők közül sokan vonulnak nyugdíjba a következő egy-két évben, és nem minden szakterületen van elegendő utánpótlás - értesült szerdai számában a Magyar Nemzet.
2019.03.04. 13:40

Magyar egyetem került a top100-ba

A világ 100 legjobb felsőoktatási intézménye között van az előadóművészeti képzési kategóriában a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem a brit Quacquarelli Symonds (QS) 2019-es rangsora szerint.
2019.02.27. 11:00

Ilyen képzés még nem volt itthon

Elindítja az ország első középiskolai 3D-s szakemberképzését a budapesti Diákszempont Általános Iskola és Gimnázium. A képzés tantervét multinacionális cégekkel együttműködve és a Digitális Jólét Programhoz kapcsolódva alakították ki.
2019.02.01. 10:09

Felsőoktatási felvételi: új képzések és módosítások is vannak

Megjelent a Felsőoktatási felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítése, a felsőoktatási intézmények a december 20-án kiadott tájékoztatóban közölt adatok egy részét módosították, és új képzéseket is meghirdettek. A szeptemberi képzésekre február 15-én éjfélig lehet jelentkezni.
2018.12.06. 08:43

Hárommilliárd forintos keretösszegű pályázati felhívás jelent meg

Hárommilliárd forintos keretösszeggel megjelent az Ágazati Képző Központ kialakítása a közlekedési ágazatban című kiemelt pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében - jelentette be Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár csütörtökön.
2018.10.22. 18:03

Vakvezető kutyából is nagy a munkaerőhiány

Évente átlagosan 25 vakvezető kutyát képeznek ki Magyarországon – mondta az InfoRádiónak a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutyaiskola Alapítvány kuratóriumi elnöke. Mezősi Tamás szerint ennek a számnak legalább a tízszeresére lenne szükség.
2018.08.14. 11:10

Minden nap újat tanulnának a magyar dolgozók

Az EU-s átlaghoz képest kevesebben vesznek részt munkahelyi képzésekben Magyarországon, pedig az OTP Bank kutatásából kiderült: a magyarok számára fontos lenne, hogy minden nap tanuljanak valami újat. A válaszadók szerint a cégek egy részénél egyáltalán nincsenek szakmai tréningek, vagy ha vannak is, nem elég érdekesek, túl drágák. Sokszor annyira túlterheltek a dolgozók, hogy képzési részvételre már egyáltalán nem marad idejük. Az OTP Bank újraindult Tehetség Programjának most végeztek az első növendékei.
2018.08.06. 20:41

Sok a téves információ a szoptatásról – továbbképzés indul védőnőknek

Már elkészült a laktációs, vagyis szoptatási tanácsadó képzés vázlata. A védőnők új továbbtanulási lehetőségét pénteken jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár. Az Egészségügyi Szakmai Kollégium védőnő tagozatának elnöke az InfoRádiónak elmondta: céljuk, hogy a program minél hamarabb elinduljon.
2018.07.11. 19:49

Nemzetközi képzési és kutatási kézilabdaközpont létesül Balatonbogláron

Balatonbogláron jön létre a Nemzetközi Kézilabda Szövetség első európai kutatási és képzési központja. Az erről szóló megállapodást Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, Frantisek Taborsky, a nemzetközi szövetség végrehajtó bizottságának tagja, valamint Mocsai Tamás, a Nemzeti Kézilabda Akadémia ügyvezetője írta alá.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018