INFORÁDIÓ 
2020. október 26. hétfő
Dömötör

kárpátalja

2020.10.18. 14:30

Minority SafePack: „Így leszünk együtt gazdagabbak és erősebbek”

Az RMDSZ elnöke szerint nem irányul senki ellen az őshonos kisebbségek védelmét szolgáló kezdeményezésük. Kelemen Hunor az Európai Parlament ülésére jelentkezett be videókapcsolaton keresztül. Bocskor Andrea kárpátaljai politikus pedig azt szeretné elérni, hogy az unión kívül élő kisebbségekre is terjedjenek ki a majdani szabályok.
2020.09.28. 17:17

Új szabályok jönnek Ukrajnában

Nem lassul a koronavírus-fertőzés terjedése Ukrajnában, meghaladta a kétszázezret a járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig megközelítette a négyezret -
2020.08.09. 13:53

Kárpátalja sárga, Ukrajnában még mindig rossz a helyzet

Továbbra sem lassul számottevően az új típusú koronavírus terjedése Ukrajnában. Az augusztus eleje óta érvényben lévő színkódolás szerint Kárpátalján nem szükséges egyelőre újabb szigorításokat bevezetni.
2020.06.23. 15:41

Kárpátaljáról jelentették a második legtöbb koronavírusos megbetegedést

Ukrajnában ismét felszökött a koronavírusos fertőzöttek számának napi növekménye, keddre 833 új beteget azonosítottak, és 23 újabb haláleset történt - derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közétett adatokból, amelyeket az egészségügyi minisztérium is megerősített.
2020.06.12. 14:45

Ukrajna nem változtat Budapest kedvéért az oktatási törvényen

Kijev nem fog további változtatásokat végrehajtani a 2017-ben elfogadott ukrán oktatási törvényen a Magyarországgal való kompromisszum kedvéért azon túlmenően, hogy már végrehajtotta az Európa Tanács Velencei Bizottságának minden ajánlását - jelentette ki az ukrán külügyminiszter
2020.06.04. 21:00

Trianon után száz évvel is szerzett jogaiért küzd Kárpátalja

Száz évvel Trianon után is harcolni kell a kárpátaljai magyar kisebbség jogaiért, a szabad nyelvhasználatért és oktatásért – erről a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke beszélt az InfoRádiónak. Brenzovics László szerint, bár az ukrán kormány jelenleg nem mutat kompromisszumkészséget a helyzet rendezésére, az ukrán külügyminiszter legutóbbi magyarországi látogatása reményt adhat arra, hogy ezek a kérdések napirendre kerülnek és pozitív irányba változnak.
2020.05.16. 13:52

Ukrajnában ismét gyorsult a járvány terjedése

Szombatra egy nap alatt 528 új fertőzéses esetet azonosítottak azután, hogy az elmúlt napokban a napi növekedés már 400-500 közé esett vissza - derült ki az egészségügyi minisztérium által közölt adatokból.
2020.04.14. 17:38

Kárpátalján is terjed a járvány, adományokból vettek védőeszközt a kórházaknak

Ukrajnában már több mint 3100 regisztrált koronavírus fertőzöttet tartanak nyilván, a vírus okozta betegségben eddig 93-an haltak meg. Kárpátalján is egyre több a beteg, a mai napig csaknem 100 fertőzöttről lehet tudni. A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke az InfoRádiónak arról számolt be, hogy az ukrán egészségügyi intézmények ellátottsága rendkívül alacsony színvonalú, ezért sok egészségügyi dolgozó fertőződött meg, gyógyítás költségei pedig a betegekre hárulnak. 
2020.04.10. 19:53

Jön a lakhelyelhagyási tilalom Kárpártalján

Megtiltotta a helyi kormányzóság pénteken az embereknek, hogy a hétvégén elhagyják otthonaikat Kárpátalján, valamint Ukrajna nyugati részében Voliny és Csenyivci megyében a koronavírus-fertőzés terjedésének megfékezése érdekében.
2020.02.06. 07:23

MTA: az új ukrán nyelvtörvény "egy nagy dráma"

A Magyar Tudományos Akadémia szerint súlyosan korlátozza az Ukrajnában élő magyar kisebbség jogát a két hete elfogadott új nyelvtörvény, amely szerint a magyar kisebbséghez tartozók a törvény hatálybalépése esetén csak az óvodában és az elemi iskola első négy osztályában tanulhatnának magyar nyelven.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018