INFORÁDIÓ 
2020. május 31. vasárnap
Angéla, Petronella

hálapénz

2020.05.20. 06:00

Átfogó reformot sürget az orvosi kamara a járvány után

A Magyar Orvosi Kamara szerint összehangolt lépésekre és a megváltozott körülményekhez való alkalmazkodásra van szükség az egészségügyi ellátórendszer átfogó reformjához. Kincses Gyula elnök az InfoRádiónak azt mondta: ehhez rendezni kell az ágazat dolgozóinak bérét, ki kell vezetni a hálapénzt, valamint biztosítani kell a szervezeti átláthatóságot is.
2018.11.26. 20:18

Varga Péter Pál: ez egy kegyelmi pillanat, elő a bozótvágó késekkel

Egy állami kézben lévő, kiegészítő egészségbiztosítás bevezetését támogatná Varga Péter Pál. A Budai Egészségközpont igazgatója szerint ezzel létjogosultságát vesztené a hálapénz a magyar egészségügyben. Az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy most miniszterelnöki felhatalmazással rakhat rendet a szaktárca az egészségügyben, és a magánszektorban is új szabályozás kell, sőt az online pénztárgép bevezetését is támogatná a magánrendelőkben. A beszélgetés szerkesztett, rövidített változata.
2018.06.27. 16:24

Éger István: már a betegellátás minőségét veszélyezteti a hálapénz

A betegellátás minőségének veszélyeztetése miatt sürgősen meg kellene szüntetni a hálapénzt, ám a kivezetéséhez szükséges béremelésnek nyoma sincs a 2019-es költségvetésben, ezért sürgős tárgyalásokra volna szükség - mondta Éger István, a szervezet elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.
2018.05.30. 06:02

Az orvosi kamara kemény üzenete: meg kell szüntetni a hálapénzt

Közös határozatot fogadott el a Magyar Orvosi Kamara Területi Szervezeteinek Tanácsa az egészségügy helyzetével kapcsolatban. Éger István elnök az InfoRádiónak elmondta: többek között megállapodtak abban, hogy a paraszolvenciát el kell utasítania minden orvosnak.
2017.04.03. 16:05

Kiderült, mennyi hálapénzt kap egy szülészorvos

Az internetes fórumokból kiválasztott esetek alapján végzett kvalitatív kutatás szerint átlagosan 52 ezer forint hálapénzt fizetnek egy-egy szülésért, de a szolgáltatás minősége és a fizetett összeg között nem találtak szoros összefüggést.
2017.03.16. 15:18

Budapesten is van olyan körzet, ahol hiányzik a gyerekorvos

Túl kevés a házi gyerekorvos Magyarországon, sok praxis betöltetlen, a dolgozó orvosok átlagéletkora pedig 60 év – mondta a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. Velkey György a hálapénz megszüntetéséről is beszélt, amihez szerinte csak közösen kitervelt, bizalomra épülő útkereséssel lehet eljutni.
2017.02.28. 14:18

Megdöbbentő változás a hálapénz megítélésében

Az orvosok többsége hálapénzmentes egészségügyben szeretne dolgozni - derült ki a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (Rezasz) megbízásából készült felmérésből. Jelentősen nőtt a hálapénzt elutasító orvosok aránya.
2017.02.18. 09:52

Magyar szülészet, ahol nem fogadnak el hálapénzt

Nem kormányzati igény, hanem az intézmények saját vállalása, hogy az ország első, egyházi fenntartású kórházában létrehozandó szülészeten az orvosok nem fogadnak el hálapénzt és nem vállalnak abortuszt – mondta a Magyar Időknek Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója.
2017.02.15. 07:56

TASZ: egy kórház nem utasíthatja vissza az abortuszt

A Társaság a Szabadságjogokért önrendelkezési programvezetője szerint az államnak biztosítania kell a terhességmegszakítást azon nők számára, akik élethelyzetük miatt erre kényszerülnek. A kormány múlt héten az abortusz és a hálapénz tilalmáért cserében biztosított extra pénzügyi forrást két kórháznak.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018