INFORÁDIÓ
2021. május 9. vasárnap
Gergely

gyereknevelés

2020.02.22. 17:16

Tari Annamária: a szülőnek nem kell versenyeznie az okostelefonnal

Az online élet odasimult az offline mellé, és minden szülőnek kell hozni egy döntést arról, hogy ő ezt a korszakot veszélyesnek tartja-e – mondja Tari Annamária. A pszichoanalitikus az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a családok kötelező médiastratégiájáról, az influencerek kezeléséről, az okoseszköz-elvonási tünetek kezeléséről, sőt arról is, hogy mi van, ha lemerül a telefon akkumulátora.
2020.02.15. 14:52

Nehéz helyzetben vannak a kisgyermekes anyukák

A magyar társadalom kettős elvárást támaszt a kisgyermekes édesanyák felé. Egyfelől fontos, hogy a közösség hasznos tagjaiként kamatoztassák képességeiket a munkaerőpiacon és hozzájáruljanak a család anyagi biztonságához, másfelől nem tartják őket teljes értékű munkaerőnek és nagy mértékben szükség van rájuk otthon is, hogy gondoskodjanak gyermekeik neveléséről.
2019.04.21. 10:50

Pál Feri atya: a húsvét azt is üzeni, hogy a sebeinkből élet fakadhat

A feltámadás üzenetéről, a csak húsvétkor templomba járókról és a jó meg a rossz közötti választásról is beszélt Pál Ferenc római katolikus pap, mentálhigiénés szakember az InfoRádió Aréna című műsorában 2018-ban. Az interjúban szóba került a gyereknevelés is. Pál Feri úgy véli, a háborúhoz hasonló pusztítást végez a gyermekek személyes kapcsolataiban az okoseszközök használata. A gyermekekben benne van a természetes kapcsolódási szándék, a szülőkön múlik, hogy egy gépet adnak neki, vagy önmagukat. A beszélgetésből szerkesztett interjút olvashatják.
2018.11.18. 19:17

Gyermeknevelés: a szavaknál sokkal többet jelent a példamutatás

Társadalmi szemléletváltozásra van szükség a gyermeknevelésben - mondta az InfoRádióban Deliága Éva. A gyermekpszichológus szerint fontos, hogy a párok már gyermekvállalás előtt beszéljenek az otthonról hozott családi mintákról és a gyermeknevelési elképzeléseikről.
2018.03.17. 15:00

Gyerekek és pénz - ezeket rontjuk el

Miért van az osztálytársnak menőbb mobiltelefonja? Mennyit dolgoznak a szülők egy iPhone-ért? Miért nincs pénz hónap végén pizzát rendelni? A fiatalok többsége alapvetően nyitott a pénz világának megértése iránt, sőt a digitális pénzkezelést is könnyen megtanulják, de sok családnál kerülik azokat a szituációkat, amikor komolyan kell a pénzről beszélni. A K&H Vigyázz, kész, pénz! szervezői összegyűjtötték azokat a pontokat, amelyekről érdemes lehet nyíltan és tabuk nélkül beszélgetni gyermekünkkel.
2017.07.25. 13:47

Pótnagyiprogram indul ősztől

Ősztől pótnagymama- és pótunoka-kereső lehetőséget biztosít internetes felületén az Egyszülős Központ, de más szervezetek is keresik a lehetőséget arra, hogy a generációk egymásra találjanak. A jelek szerint erre jelentős a társadalmi igény, de a barátkozás hosszadalmas dolog – írta a Magyar Idők.
2017.03.21. 10:49

Nem kell tiltani a számítógép használatát a gyereknek

Bauer Béla szociológus szerint nem ördögtől való közel engedni a kisgyereket a digitális világhoz. A főiskolai docens az InfoRádiónak azt mondta: fontos, hogy eközben azokat az értékeket is átadjuk a gyerekeknek, amelyek alapján szeretnénk, hogy az eszközöket használják.
2016.12.03. 10:27

A gyerekünknek adott pofont az unokánk is megkapja

A legtöbb szülő elfogadó és megértő a gyerekekkel, de egy szűk kisebbség szerint a bántalmazás elfogadható a nevelésben. Ez derül ki az UNICEF nem reprezentatív felméréséből, amelynek kérdéseire hétezren válaszoltak az interneten. Az erőszak azért is rossz megoldás - fogalmaz a szervezet gyermekjogi igazgatója, mert azt a pofont, amit ma lekeverünk, vélhetően az unokánk is meg fogja kapni.
2016.10.12. 15:15

Nagyon hiányoznak az apák a családokból

A munkaerőpiac alapvető átalakítására lenne szükség ahhoz, hogy megvalósulhasson a modern, kiegyensúlyozott családmodell, amelyben az apáknak is nagyon fontos szerep jut - véli Léder László pszichológus. A témában szerdán egész napos konferenciát tart a Három királyfi három királylány Mozgalom "Apa (is) csak egy van!" címmel.
2016.05.02. 20:54

Csak a szeretetteljes kapcsolat pótolhat egy anyát

A mély és szeretetteljes, gondoskodó kapcsolat pótolhatja egyedül az édesanyát - mondta az InfoRádiónak Vekerdy Tamás, pszichológus. Ennek hiánya komoly károkat okoz a gyermek személyiségében. Ma van az Anya nélkül nevelkedő gyermekek napja.
2016.04.30. 21:08

A gyereknek sem jó, ha ő irányítja a családot

A szülőknek bátran vállalniuk kell a felelősséget a családban, nem szabad engedni, hogy a gyerek dirigáljon, neki meg kell maradnia a gyerekszerepnél - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Regős Judit gyereknevelési tanácsadó, a Szülők Háza Konzultációs Központ alapítója.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018