INFORÁDIÓ 
2019. október 14. hétfő
Helén

gyógyszertár

2019.06.28. 16:03

Durván elszállhat a létfontosságú babavitamin ára

Jelentősen drágul az a K-vitamint tartalmazó szer, amelyből május óta hiány van, így külföldről kell pótolni. A vitamint minden csecsemőnek rögtön a születés után beadják, majd azoknál, akiket csak anyatejjel táplálnak, hónapokig folytatni kell az adagolást.
2019.04.02. 20:46

Kormányzati intézkedésre szorulnak egyes gyógyszertárak

Az országban működő 3000 gyógyszertárból évek óta mintegy 130 vállalkozás veszteséges. A gyógyszertárak működése tehát stabil, de a foglalkoztatottak bérezése elmarad a nemzetgazdasági átlagtól -– mondta az InfoRádiónak Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészeti Kamara elnöke a 2017-es adatokat elemezve.
2019.01.24. 21:45

Sok összetevős a magasabb fővárosi gyógyszerfogyasztás

A fővárosi gyógyszerfogyasztásban megjelenik az agglomerációból érkezők fogyasztása is - hangsúlyozta a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke, miután a Világgazdaság arról írt, hogy az egy lakosra jutó éves gyógyszerforgalom összértéke 48 ezer forint volt 2017-ben, ami Budapesten tízezer forinttal haladja meg az országos átlagot.
2019.01.07. 19:10

Változott a receptek kiadására vonatkozó szabályozás

Az év végéig hagyományos receptet vagy felírási igazolást kell adniuk az orvosoknak - hangsúlyozta az InfoRádiónak a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke. A Népszava írt arról, hogy sokan nem kaptak az e-recepthez papír alapú igazolást, enélkül viszont a hozzátartozó nem válthatja ki a gyógyszert.
2018.12.19. 13:29

Így lesznek nyitva a gyógyszertárak az ünnepek alatt

Az ünnepnapok torlódása miatt nagyon fontos előre beszerezni a rendszeresen alkalmazott készítményeket, és feltölteni az otthoni patikát. Ahol gyermek van, legyen otthon láz- és fájdalomcsillapító, az ünnepi lakomák miatt pedig jó, ha van otthon gyógyszer az emésztőrendszeri panaszok kezelésére is.
2018.10.04. 08:15

Újabb gyógyszertárakat zárattak be

Visszavonta négy patika működési engedélyét az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI). Az érintett cégek az OGYÉI határozata ellen felülvizsgálati kérelmet nyújthatnak be az illetékes bíróságon.
2018.07.16. 15:33

Fordulat: vissza lehet vinni a szennyezett gyógyszereket

Augusztusban visszavihetők a patikákba a szennyezett valsartan hatóanyagot tartalmazó gyógyszerek, amelyeket július 4-én vontak ki a forgalomból - közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI).
2018.06.07. 14:34

Hol vásároljunk naptejet? Most kiderül

A legbiztonságosabb az, ha mindenki a gyógyszertárakban vásárol leégés elleni szert - közölte a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke az Inforádió Aréna című műsorában. Hankó Zoltán hozzátette: azt, hogy milyen naptejek kerülhetnek a patikákba, egy belső rendszerrel lehetne szabályozni, amelyet az étrend kiegészítőknél már használnak.
2017.12.22. 07:12

Így tartanak nyitva a patikák az ünnepek alatt

Az ünnepek alatt a gyógyszertárak is az ügyeleti rendnek megfelelően látnak el szolgálatot. Ezért érdemes még karácsony előtt beszerezni a rendszeresen alkalmazott készítményeket.
2017.09.29. 16:23

Kiderült, mikor tűnnek el a hazai patikákból a homeopátiás szerek

A Magyar Gyógyszerészi Kamara elfogadja az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testületének állásfoglalását arról, hogy a homeopátiás gyógyszerek terápiás hatása nem bizonyított, és levélben tájékoztatja a patikákat az ügyről. A gyógyszertárak polcairól azonban csak akkor fognak lekerülni ezek a készítmények, ha az erre hivatott londoni bizottság kiveszi azokat az Európai Gyógyszerkönyvből - mondta az InfoRádiónak a köztestület elnöke.
2017.07.03. 17:04

Drasztikus változás jön a hazai patikákban

Erősíti a betegbiztonságot az elektronikus recept – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence hozzátette: 7,2 milliárd forint uniós forrásból jön létre a használatához szükséges úgynevezett elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér.
2017.06.21. 10:47

Így működik majd az e-recept

November 1-jétől már minden patikában kötelező lesz az e-receptes rendszer használata. Az elektronikus vény egyik előnye az lehet, hogy a háziorvos így láthatja, a beteg valóban kiváltotta-e a gyógyszerét, és az is kiderül majd, ha egy páciens több orvosnál íratja fel ugyanazt a tablettát.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018