INFORÁDIÓ 
2020. február 18. kedd
Bernadett

gyógyszertár

2020.02.13. 17:41

Megint nem kapni a babák számára létfontosságú vitamint

Megint K-vitamin-hiány van az országban. Két év alatt harmadjára fogyott el a patikákból a szájon át adható Konakion-injekció, amit minden anyatejjel táplált újszülöttnek be kell adni, különben a baba a legrosszabb esetben meg is halhat. A szülők, a védőnők és az orvosok most egymástól szedik össze a fel nem használt ampullákat – mondta az InfoRádiónak a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke. Az OGYÉI szerint hamarosan újra kapható lesz a szer.
2020.01.29. 08:02

Nem az e-recept kiváltása egyszerűsödik

Sajtóinformációk szerint hamarosan elkészül az a rendeleti szintű jogszabály-módosítás, amely lehetővé teszi, hogy az e-receptet az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben (EESZT) rögzített képviselő is kiválthassa más számára a gyógyszertárakban. A Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGyK) elnöke az InfoRádiónak azt mondta: a változással elsősorban nem az e-recept kiváltása egyszerűsödik, hanem a gyógyszerkiváltás lehetőségei bővülnek.
2019.11.27. 08:05

Banális hiba okozta a létfontosságú vitamin hiányát

A betegtájékoztató szöveg magyar fordításának késedelme miatt alakult ki K-vitamin-hiány a gyógyszertárakban - mondta a kormány képviselője az Országgyűlésben. Rétvári Bence államtitkár azt ígéri, hogy mostantól mindig kapható lesz a Konakion nevű készítmény, amit elővigyázatosságból minden kisbabának be kell adni. A K-vitamin idén másodjára fogyott el a patikákból.
2019.06.28. 16:03

Durván elszállhat a létfontosságú babavitamin ára

Jelentősen drágul az a K-vitamint tartalmazó szer, amelyből május óta hiány van, így külföldről kell pótolni. A vitamint minden csecsemőnek rögtön a születés után beadják, majd azoknál, akiket csak anyatejjel táplálnak, hónapokig folytatni kell az adagolást.
2019.04.02. 20:46

Kormányzati intézkedésre szorulnak egyes gyógyszertárak

Az országban működő 3000 gyógyszertárból évek óta mintegy 130 vállalkozás veszteséges. A gyógyszertárak működése tehát stabil, de a foglalkoztatottak bérezése elmarad a nemzetgazdasági átlagtól -– mondta az InfoRádiónak Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészeti Kamara elnöke a 2017-es adatokat elemezve.
2019.01.24. 21:45

Sok összetevős a magasabb fővárosi gyógyszerfogyasztás

A fővárosi gyógyszerfogyasztásban megjelenik az agglomerációból érkezők fogyasztása is - hangsúlyozta a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke, miután a Világgazdaság arról írt, hogy az egy lakosra jutó éves gyógyszerforgalom összértéke 48 ezer forint volt 2017-ben, ami Budapesten tízezer forinttal haladja meg az országos átlagot.
2019.01.07. 19:10

Változott a receptek kiadására vonatkozó szabályozás

Az év végéig hagyományos receptet vagy felírási igazolást kell adniuk az orvosoknak - hangsúlyozta az InfoRádiónak a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke. A Népszava írt arról, hogy sokan nem kaptak az e-recepthez papír alapú igazolást, enélkül viszont a hozzátartozó nem válthatja ki a gyógyszert.
2018.12.19. 13:29

Így lesznek nyitva a gyógyszertárak az ünnepek alatt

Az ünnepnapok torlódása miatt nagyon fontos előre beszerezni a rendszeresen alkalmazott készítményeket, és feltölteni az otthoni patikát. Ahol gyermek van, legyen otthon láz- és fájdalomcsillapító, az ünnepi lakomák miatt pedig jó, ha van otthon gyógyszer az emésztőrendszeri panaszok kezelésére is.
2018.10.04. 08:15

Újabb gyógyszertárakat zárattak be

Visszavonta négy patika működési engedélyét az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI). Az érintett cégek az OGYÉI határozata ellen felülvizsgálati kérelmet nyújthatnak be az illetékes bíróságon.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018