INFORÁDIÓ 
2020. október 26. hétfő
Dömötör

gmo

2019.02.11. 12:05

Orbán Viktor: Magyarország egy tapodtat sem enged a GMO-mentességből

A magyar élelmiszeripar újabb mérföldkövének nevezte Orbán Viktor miniszterelnök a Viresol Kft. hétfőn átadott visontai búzakeményítő üzemét, amellyel - mondta - egy teljesen más dimenzióba léphet a gabonafeldolgozás az országban. A többségi tulajdonos - Opus Global Nyrt. - képviseletében Mészáros Lőrinc a gyárat intelligens, 21. századi üzemnek nevezte.
2018.04.04. 14:30

Új védjegy garantálja a GMO-mentességet

Új védjegyet vezet be a Földművelésügyi Minisztérium (FM) a géntechnológiai módosításoktól (GMO) mentes magyar élelmiszerek megkülönböztetésére - közölte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerdán.
2018.01.23. 11:02

Így lehet piacképes a magyar hús

A világon sok helyen, de például Magyarországon is üresek a legelők, tehát még messze nem él az emberiség az élelmiszerhiányra választ kínáló lehetőségeivel - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Beszélt arról is, hogy elkezdett növekedni a mezőgazdaságban dolgozók bére.
2018.01.19. 07:11

Mégis jöhetnek a génmódosított termékek?

Lazítaná az új génmódosítási technológiákkal előállított élelmiszerek és haszonnövények szabályozását egy uniós főtanácsnok, aki véleményét már el is juttatta az üggyel foglakozó Európai Bírósághoz.
2017.08.09. 05:00

Feje tetejére állítja a tudományos világot ez az új technológia

GMO-nak számítson-e a génszerkesztett kukorica? Használhatunk-e génkampányokat maláriát terjesztő szúnyogokkal szemben? Segíthetik-e génszerkesztett sertések a szervátültetésre várókat? Milyenek az emberi génterápia kilátásai? Ezekről és hasonló kérdésekről adott ki jelentést az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete. A jelentés összefoglalóját magyar fordításban közöljük.
2017.04.10. 06:00

GMO-mentesek a hazai növények, de mi lesz az állatokkal?

Nemzeti Fehérjetakarmány Programot készít a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ – mondta az intézmény főigazgatója. Gyuricza Csaba kifejtette: jelenleg az állattenyésztésben felhasznált fehérje zöme import, és mivel leginkább Amerikából jön, bizonytalan a GMO-mentessége, ezért szükséges növelni a hazai fehérjeforrást.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018