INFORÁDIÓ
2021. május 17. hétfő
Paszkál

felelősség

2021.03.30. 13:48

Nyulat így, vagy sehogy!

A legjobb, ha egyáltalán nem vásárol élő állatot az, aki nem tud róla tartósan, felelősséggel gondoskodni. A húsvét közeledtével igaz ez a nyúltartásra is, mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.
2020.11.18. 10:54

Így bringázzon a koronavírus-járvány idején

A Magyar Kerékpáros Szövetség, a Magyar Kerékpárosklub, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség, az Aktív- és Ökorturisztikai Fejlesztési Központ, valamint a Magyar Kerékpáripari és Kereskedelmi Szövetség közös közleményt adott ki a járványhelyzet ideje alatti felelős kerékpározásról.
2020.09.08. 09:35

Koronavírus - Győrfi Pál ismét fontos kérdésre irányította rá a figyelmet

A járvány és ami utána következik címmel tartott előadást Győrfi Pál a hét végén Kiskunfélegyházán, a Móra Ferenc Művelődési Központban megrendezett egészségnapon. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője némi humorral és személyes történeteivel fűszerezett előadásában elsősorban a közösségi felelősségvállalásra hívta fel a figyelmet.
2020.06.14. 18:00

Fontos közlekedési kérdést tisztáztak

A kerékpárosokat és az elektromos meghajtású közlekedési eszközöket használókat is anyagi felelősség terheli az általuk okozott baleset miatt. Felelősségbiztosítás nélkül a károkozónak saját magának kell kifizetnie az akár több millió forintos kárt is – hívta fel a figyelmet az InfoRádiónak nyilatkozó biztosítási szakértő.
2020.02.27. 17:42

Másképpen értékeli a járványhelyzetet a római kormány és a lombardiai orvosok

Visszautasította a milánói orvosszövetség a kormány feltételezését, miszerint a koronavírus-fertőzés egy lombardiai kórház mulasztása miatt terjedt volna el, a vállalkozók és szakszervezetek pedig a pánikkeltés azonnali leállítását és a gazdasági élet újraindítását sürgették csütörtökön. A halottak száma ugyanakkor 14-re emelkedett.
2020.01.25. 12:53

Megtalálták az ukrán gép lelövésének felelősét Iránban

Börtönben van az az ember, aki felelős az iráni légvédelem által lelőtt ukrán utasszállító január 8-ai katasztrófájáért - közölte szombaton Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszter. Azt azonban nem tudni, hogy ki az illető: a katona, aki "megnyomta a gombot", a tiszt, aki kiadta a parancsot, vagy esetleg felsőbb vezető.
2020.01.20. 18:20

Már 95-re emelkedett fagyhalál áldozatainak száma

Tíz nap alatt huszonegyen fagytak meg az országban, ezzel a fagyhalál áldozatainak száma 95-re emelkedett szeptember közepétől január közepéig – közölte Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum elnöke.
2020.01.01. 00:30

Áder János: mindannyiunk felelőssége a teremtett világ megőrzése

Nincs teljes, egészséges emberi élet a természet egészsége, teljessége nélkül - mondta a köztársasági elnök a közszolgálati televízióban elhangzott újévi köszöntőjében. Áder János "mindannyiunk személyes felelősségének" nevezte a teremtett világ megőrzését, és nemzeti közmegegyezést szorgalmazott a kérdésben.
2019.12.20. 06:34

A légitársaságot terheli a felelősség, ha borul a forró kávé

A légitársaság felelős a légi járaton a pohárból kiömlő forró kávé által okozott károkért, függetlenül attól, hogy a balesetet a repüléshez szorosan kapcsolódó váratlan esemény okozza-e – közölte döntését az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága csütörtökön.
2019.12.15. 05:23

Többeket őrizetbe vettek az az albániai földrengés miatt

Kilenc embert őrizetbe vettek és másik nyolc után körözést adtak ki az albániai hatóságok az 51 életet követelő november 26-i 6,4-es erősségű földrengésben összedőlt épületek épületbiztonsági előírásainak megszegése miatt gyilkosság, illetve hivatali visszaélés gyanújával - közölte az albán rendőrség.
2017.10.05. 11:27

Így dönti el az autó, kit üssön el - az első szabályok

A világon először Németország szabályozza az önvezető autók működési elveit. A kormányzat húsz etikai szabályt adott ki, amelyeket az önvezető autókat gyártó cégeknek követniük kell. A szabályozás valószínűleg az uniós rendelkezések alapját is jelentheti.
2017.09.19. 10:31

Élesítették a magyar autósokat büntető szuperfegyvert

Mától küldhet figyelmeztetést a Nemzeti Tengelysúlymérő Rendszer a szabálysértő fuvarozóknak, miután 2017. szeptember 19-ével elindul annak objektív felelősség elve alapján funkcionáló automatikus üzemmódja.
2017.02.04. 11:36

Odafigyelés, szűrés - A rák megelőzhető

A szombati Rákellenes Világnap alkalmából a betegség megelőzésére, a korai felismerésre és az egyén felelősségére hívták fel a figyelmet kormányzati politikusok.
2017.01.07. 10:00

Ki a felelős, ha elcsúszunk a jeges járdán?

Az ingatlantulajdonosoknak kötelező megoldaniuk a járdák síkosságmentesítését. Erről a társasházaknak már a tavaszi költségvetés megtervezésekor gondoskodniuk kell - mondta az InfoRádiónak Széchy Tamás, a Budapesti Társasházi Közös Képviselők Egyesületének elnöke.
2016.08.19. 14:02

Az ENSZ hurcolta be a kolerát Haitire

Az ENSZ csütörtökön elismerte, részes abban, hogy évekkel ezelőtt behurcolták a kolerát Haitire; a járványban több ezren vesztették életüket a Karib-térségbeli országban.
2016.04.21. 22:13

Kövér László: nem féltünk fiatalnak lenni

A jövő természete, hogy kiszámíthatatlan, új esélyekkel és új veszélyekkel egyaránt terhes, a mi felelősségünk, hogy lehetőséget teremtsünk a mai fiataloknak a felkészülésre, saját személyes sorsuk és az ország, a magyarság sorsának alakításában való részvételre - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön Szombathelyen a II. János Pál Katolikus Szakkollégium első támogatói estjén.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018