INFORÁDIÓ
2022. december 4. vasárnap
Barbara, Borbála

fakitermelés

2022.08.14. 13:04

Megszólalt a magyar erdők felelőse: így dől el a fák sorsa

Az erdészeti, a természetvédelmi hatóság és a nemzeti parkok szakemberei a fakitermelés szabályozására vonatkozó rendelet módosítása után is ugyanúgy ellenőrizni fognak minden fakitermelést, mint eddig - erről az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára beszélt a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
2022.08.11. 09:33

Erdőkitermelés - Íme a kormány részletes magyarázata

Az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára szerint a rendkívüli szabályok miatt a magyarországi erdők nincsenek veszélyben, ráadásul a fakitermelés után gyorsabban erdősülhet a terület.
2022.08.09. 20:27

WWF: nem lett volna szükséges megengedni a kivágásokat a védett erdőkben

A természetvédők nagyon komoly visszalépésnek tekintik, hogy a védett erdőkben is lehetőség van tarvágásra. Erre egy új kormányrendelet ad lehetőséget, amely a tűzifa biztosítása érdekében enyhítette a fakitermelés szabályait. A szaktárca szerint a tűzifa kitermelése nem rontja az erdők természeti állapotát.
2022.07.28. 19:44

Tilos a tűzifaexport

Két éve még szinte alig volt kereslet tűzifára, ma pedig már sorban állnak érte az emberek. Remélhetőleg nem lesz hiány.
2022.03.10. 18:37

Itt a háború újabb gazdasági átka

Veszélybe került a fa raklapokhoz szükséges alapanyagok néhány ellátási lánca az ukrán–orosz háború miatt – figyelmeztet egy nemzetközi szakmai szervezet.
2019.05.07. 06:00

180 éves erdőt vágtak ki a Bükkben

A Bükk-fennsíkon fakitermelés céljából az Egererdő Zrt. kivágott egy 180 éves bükköst. A természetvédelmi szempontból különösen értékes őserdő 13 védett és fokozottan védett faj otthona volt.
2018.01.19. 10:47

Rossz trükkel próbálkozott, lecsaptak a rendőrök

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség nagyobb értékre folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett lopás bűntette, hamis tanúzásra felhívás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy vállalkozó ellen, aki több mint 2 millió forint értékű tűzifát lopott el, majd megkísérelte eltitkolni a hatóságok előtt.
2017.11.26. 14:57

A Kárpátokban folyó mészárlásra hivják föl a figyelmet

Nem csak Afrikában, Ázsiában, hanem Európa szívében is problémát jelent az orvvadászat. Farkast, medvét, hiúzt, több millió énekesmadarat pusztítanak el ugyanakkor az élőhelyek is pusztulnak az illegális fakitermelés miatt – figyelmeztet az ENSZ és a WWF jelentése.
2016.06.11. 13:07

Veszélyben Európa egyik legősibb erdője

Lengyel és nemzetközi természetvédelmi szervezetek Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének írtak nyílt levelet, amelyben arra kérik az elnököt, hogy akadályozza meg Európa utolsó síkterületi, mintegy 8 ezer éves őserdőjében megkezdett fakitermelést. Az UNESCO világörökségi listáján is szereplő Bialowiezai ősrengeteg fáit megtámadta a szú, ezért a lengyel állam engedélyezte a sok száz éves fák kivágását. A részletekről Gálhidy László, a WWF Magyarország erdővédelmi projektvezetője számolt be.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018