INFORÁDIÓ
2021. április 21. szerda
Konrád

engedély

2021.03.24. 21:29

Könnyítenek a vírusmutációk elleni oltóanyagok engedélyezésén

Az Európai Bizottság új, azonnali intézkedést vezet be a koronavírus elleni módosított oltóanyagok engedélyezésének felgyorsítására, ezt követően elegendő lesz kevesebb kiegészítő adatot benyújtani az Európai Gyógyszerügynökséghez (EMA) az ilyen vakcinák engedélyezéséhez - közölte az uniós végrehajtó testület szerdán.
2021.02.28. 08:58

Megjelent az örökbefogadás új szabályairól szóló kormányrendelet

Az örökbefogadási eljárás módosításai minden esetben az örökbefogadásra váró gyermekek érdekeire összpontosítanak, hiszen az örökbefogadás során a gyermekvédelem a gyermek érdekeit szem előtt tartva keresi a számára megfelelő szülőt - közölte Novák Katalin.
2021.02.16. 20:06

Újabb oltóanyag kért uniós engedélyt

Az Európai Bizottság korábban 400 millió adag vakcina beszerzéséről szóló szerződést kötött a Johnson & Johnsonnal, ebből Magyarországra 4,36 millió juthat majd.
2021.02.11. 15:04

Kútamnesztia: marad az illegalitás

Januártól ismét enyhítették a kutakra vonatkozó szabályozást, ám az engedély nélkül kutat létesítők 46 százaléka a jövőben sem tervezi bejelenteni illegális létesítményét a hatóságnál – derül ki egy friss felmérésből.
2021.01.20. 20:37

Több európai és kínai vakcina kaphat engedélyt heteken belül a WHO-tól

A koronavírus ellen kifejlesztett több nyugati és kínai vakcina jóváhagyását tervezi a következő hetekben és hónapokban az Egészségügyi Világszervezet (WHO), hogy elláthassa a kis és közepes jövedelmű országokat - derül ki az ENSZ egészségügyi szervezetének egyik belső dokumentumából, amely a Reuters brit hírügynökség birtokába jutott.
2021.01.18. 16:51

Nem eszik olyan forrón a „lisztkukac-kását”

Egyelőre még várni kell arra, hogy a közönséges lisztbogár lárvájának felhasználásával készüljenek élelmiszerek az Európai Unióban. Noha az európai szakhatóság emberi fogyasztásra alkalmasnak találta a rovart, az Európai Bizottságnak is engedélyeznie kell az unióra és a tagállamokra vonatkozó felhasználást. Az eljárás a Nébih szerint több hónapot vesz még igénybe. A rovarfehérje élelmiszercélú felhasználása egyébként korábban komoly vitát váltott ki.
2020.12.15. 13:33

OGYÉI: nagyon hamar itt lesznek a vakcinák

Szentiványi Mátyás, az OGYÉI főigazgatója a Világgazdaságnak adott interjúban elmondta, többféle eljárásrend is létezik: az Európai Gyógyszerügynökség központi engedélye mellett elképzelhető ideiglenes és kivételes forgalomba hozatali engedély, vagy megadható ideiglenes hozzáférhetővé tétel, de szóba jöhet a klinikai vizsgálat és az úgynevezett engedélyezés előtti gyógyszeralkalmazás is. Az a cél, hogy minél hamarabb minél több vakcina elérhető legyen hazánkban.
2020.11.18. 19:30

Újra repülhetnek a Boeing 737 MAX-ok

Visszavonta szerdán az Egyesült Államok légügyi hatósága a Boeing 737 MAX újgenerációs keskenytörzsű típus repülési tilalmát, de a világ többi részének hatóságai még nem döntöttek.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018