INFORÁDIÓ 
2020. október 26. hétfő
Dömötör

e-ügyintézés

2018.11.16. 17:52

A közjegyzői irodába is betört a digitális világ

Egyre népszerűbb az elektronikus okirat - mondta az InfoRádiónak Parti Tamás, a Budapesti Közjegyzői Kamara elnöke: tavaly már az ügyfelek 10 százaléka kérte az okiratok hiteles kiadmányát elektronikusan, ami segíti a közjegyzők hatékonyabb munkáját is.
2018.09.04. 12:38

Újabb számlákat lehet a Díjneten fizetni

Harmincra emelkedett a Díjneten elérhető szolgáltatók száma, miután az NKM Áramszolgáltató Zrt. (korábbi nevén: Démász) is csatlakozott a független e-számlakezelő rendszerhez.
2018.01.03. 06:03

Már az interneten is tehetünk feljelentést

Közel 40 ember élt már a rendőrségi elektronikus ügyintézés lehetőségével – mondta az InfoRádiónak az Országos Rendőr-főkapitányság hivatalvezetője. Erre január elseje óta van lehetőség. Gömbös Sándor hozzátette: az ügyfélkapuval rendelkező állampolgárok akár feljelentést is tehetnek a rendőrség honlapján keresztül.
2017.12.22. 06:02

Újabb területet hódít meg az elektronikus ügyintézés

Jövőre már nemcsak a polgári eljárásban, hanem a büntető ügyekben is alkalmazzák az elektronikus ügyintézést. Az elektronikus ügyintézés szabályainak változása elsősorban a hatóságok hozzáállását változtatja meg, lehetővé kell tenniük az elektronikus kapcsolattartást az azt igénylő ügyfelek számára.
2017.11.22. 18:13

Nagy változás jön az ügyintézésben

Január elsejétől élesben működik az úgynevezett e-Papír rendszer, azaz internetes felületen, azonosítás után nyújthatók be hivatalos dokumentumok - értesült az InfoRádió egy háttérbeszélgetésen. Dávid Róbert, a Belügyminisztérium e-közigazgatási főosztályvezetője elmondta: jövőre már több százezer beadvány is érkezhet elektronikusan.
2017.09.03. 10:52

Rákapcsol a NAV, minden adózónak tudnia kell erről

Új szolgáltatások jönnek cégeknek és magánszemélyeknek. A NAV 2.0-val az EU legversenyképesebb adóhivatalává válhat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.
2017.08.11. 06:02

Mikor jön nálunk is a kisforgalmi? Válaszolt a Belügyminisztérium

Szlovákiában már évek óta egy chipes plasztikkártya helyettesíti a forgalmi engedélyt, a magyar autósoknak azonban még ma is egy nehezen tárolható, sérülékeny papírdarabot kell maguknál tartaniuk. Pedig a kormány már bevezette az e-kártyát is, ami sok igazolványt kiváltott.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018