INFORÁDIÓ 
2020. január 21. kedd
Ágnes

bevándorlók

2018.09.19. 15:41

Megszólalt a migráció ügyében az EP elnöke

Megállapodásra szólította fel az Európai Unió (EU) kormány-, illetve államfőit a menedékkérők elosztásának ügyében Antonio Tajani, és az "afrikai Marshall-terv" kidolgozását sürgette.
2018.02.03. 17:20

Afrikai bevándorlókra nyitott tüzet egy férfi Olaszországban

Tüzet nyitott az utcán a járókelőkre egy autóból egy férfi szombaton a közép-olaszországi Macerata városban kizárólag afrikai bevándorlókra célozva, hatan sebesültek meg - közölte a rendőrség. Az elkövetőt őrizetbe vették a hatóságok.
2017.12.04. 04:04

Pittella: a magyar kormány a felelős - megbuktatta a 160 ezer menedékkérőre vonatkozó tervet

Gianni Pittella, az Európai Parlament szociáldemokrata képviselőcsoportjának vezetője szerint nem a magyar nép, hanem a magyar kormány a felelős, amiért megbuktatott egy 160 ezer menedékkérő áthelyezésére vonatkozó tervet, pusztán azért, mert nem volt hajlandó ezer menedékkérőt befogadni. Az olasz politikus az M1 aktuális csatornának adott interjújában azt hangsúlyozta, hogy a magyar kormánynak szolidaritást kell vállalnia az Európai Unió (EU) többi tagországával.
2017.09.26. 11:26

Aggódik a kínzás elleni bizottság a rossz görögországi helyzet miatt

Az Európa Tanács kínzás elleni bizottsága (CPT) kedden közzétett jelentésében aggodalmát fejezte ki az égei-tengeri görög szigeteken menedékkérők számára létesített regisztrációs pontokon (hot spotok) elhelyezettek helyzete miatt. Kiemelték, hogy különösen aggályos a felnőtt kísérő nélkül érkezett gyermekek ellátása.
2017.03.29. 18:02

Berlin a bevándorlók családi pótlékán takarékoskodna

Az uniós bevándorlók nem Németországban élő gyermekei után járó családi pótlék több mint fél milliárd euróval terheli Berlin költségvetését, amin a pénzügyminiszter változtatni akart, azonban az Európai Unió bizottsága tiltakozott ellene. A berlini kormány a következő ülésén körvonalazza, miként képzeli el az Európai Unió előírásainak is megfelelő takarékossági intézkedést.
2017.01.11. 15:03

Hűségesküre kötelezhetik a bevándorlókat Angliában

Dame Louise Casey kormánybiztos a brit parlament Helyigazgatási és Társadalompolitikai Bizottsága előtt ismertette a bevándorlók integrációjáról végzett felmérés eredményeit. Javasolta, hogy a Nagy-Britanniába letelepedőket, a kelet-európaiakat is, kötelezzék integrációs eskütételre.
2017.01.10. 19:15

Befagynak a migránsok Európában

A balkáni migrációs útvonal egészén megnehezíti menekültek és illegális bevándorlók életét a rendkívüli fagy.
2017.01.05. 13:15

Szétrobbantják az olaszországi migrációs rendszert

Tömegeket befogadó táborok helyett sok kis létszámú központ felállítására készül az olasz belügyminisztérium az illegális bevándorlók kiutasításának felgyorsítására, Marco Minniti olasz belügyminiszter pedig Líbiába utazik, hogy az észak-afrikai ország partjairól induló, migránsokat szállító hajók feltartóztatásáról tárgyaljon - jelentették a csütörtöki olasz lapok.
2016.09.22. 19:00

Cséfalvay: A migránsok integrálása nehézkes folyamat

A migránsok integrálása lassú és nehézkes folyamat a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet tapasztalatai szerint – mondta Cséfalvay Zoltán Magyarország OECD és UNESCO nagykövete az InfoRádió Aréna című műsorában.
2016.04.18. 11:55

ENSZ: a menekülthullám határzárakkal megállíthatatlan

A menekültek érkezése elkerülhetetlen, naivitás azt gondolni, hogy határzárakkal fel lehet őket tartóztatni - fogalmazott Filippo Grandi, az ENSZ menekültügyi főbiztosa a Corriere della Sera című olasz napilap hétfői számában megjelent nyilatkozatban.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018