INFORÁDIÓ 
2019. június 25. kedd
Vilmos

bölcsőde

2019.05.16. 11:37

Új miniszteri biztost neveztek ki

A bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztost nevezett ki az emberi erőforrások minisztere Kovácsné Bárány Ildikó személyében.
2019.02.11. 20:20

Novák Katalin az új családtámogatásokról: nagyon alapos előkészítő munka áll mögöttünk

A 18 és 40 év közötti házas nők 10 millió forintos szabadon felhasználható, kamatmentes hitelt vehetnek fel, amelyet 3 gyermek születése után nem kell tovább törleszteni – jelentette be vasárnap a miniszterelnök. Erről, és a további otthonteremtési kedvezmények részleteiről Novák Katalin beszélt az InfoRádiónak. Várhatóan jövő évtől nem kell személyi jövedelemadót fizetnie azoknak az édesanyáknak, akik legalább négy gyermeket vállaltak. A nagyszülői gyedet már július elsejétől bevezetheti a kormány – tájékoztatott a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.
2018.11.20. 16:58

Bölcsődei ellátás: haladékot kaptak az önkormányzatok

Újabb két évig nem lesz kötelező bölcsődét nyitni a tízezer főnél kisebb településeken. A népjóléti bizottság ma tárgyalja a kormány javaslatát, miszerint 2020. december 31-re módosulna a határidő.
2018.10.25. 17:40

Rejtélyes fertőzés a kaposvári bölcsődékben

Augusztus eleje óta immár a harmadik szalmonella-fertőzéshullám söpör végig a kaposvári bölcsődéken, s eddig több mint száz gyerek betegedett meg hosszabb-rövidebb időre. Még nem tudni, mi okozta a tömeges megbetegedéseket.
2018.08.15. 19:33

A bölcsődékkel összevont óvodák felszámolására se pénz, se szakember nincs

Szeptembertől a kis falvak nem üzemeltethetnek bölcsődével összevont óvodát. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke szerint a döntéshozók nem vették figyelembe, hogy a köznevelésről szóló törvény módosítása miatt az ilyen típusú intézmények megszüntetése mivel jár majd egy érintett településen. Komlóska polgármestere szerint nem családbarát a kormány intézkedése.
2018.07.17. 08:55

Komoly gond fenyegeti a világgazdaságot - lapszemle

Háromszor annyi ingyen meleg étel jut a gyerekeknek, mint az elmúlt években. Sok település nem engedheti meg magának a bölcsődeüzemeltetést. Rekordszintre ért a hitelt felvevők száma.
2018.03.26. 04:50

Döntöttek az Orbán Viktor óvodai látogatásai miatt beadott panaszokról

A helyi választási bizottság elutasította az ellenzéki pártok és képviselők Orbán Viktor kormányfő óvodai látogatásai miatt tett kifogásait. Komárom-Esztergom megye 3-as számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottsága azt állapította meg: nem történt jogellenes kampánytevékenység.
2017.09.06. 16:59

Veszélyben a kisgyermekek Magyarországon is

A bölcsőde- és óvodakezdés időszaka kifejezetten igénybe veszi a gyerekek immunrendszerét: szeptember első heteiben jellemzően megduplázódik a beteg kisgyermekek száma az orvosi rendelőkben.
2017.07.27. 17:33

Kérjen óvodai támogatást a cégétől!

Bár vannak, akik még a nyári szabadságukat töltik, sok szülő elgondolkozik azon, ha ha ismét dolgozni kezd, milyen arányban áll majd egymással a megszerzett jövedelem és a gyermek nappali elhelyezésének költsége. A WTS Klient adómenedzsere az InfoRádióban elmondta, van olyan munkáltatói juttatás, ami segíthet. A témáról bővebben az InfoRádió Vállalatok és Piacok című műsorában hallhatnak csütörtök este 19 órától.
2016.11.04. 06:16

Aggódnak a bölcsődei ellátás miatt

Nem tudnak megfelelni a települések a bölcsődei ellátásról szóló új jogszabálynak – véli a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége. A szervezet elnöke szerint anyagi, infrastrukturális és szervezési problémák vannak. A családügyi államtitkár szerint azonban sok lehetőségük van az önkormányzatoknak, hogy megfeleljenek a szabályoknak, miközben a finanszírozás is emelkedik.
2016.10.14. 13:28

Százmilliárd forint jut a bölcsődéknek és óvodáknak

A növekvő igényekhez igazodva a kormány százmilliárd forintot különített el erre a fejlesztési időszakra a bölcsődék és óvodák kapacitásának bővítésére, új intézmények létesítésére, illetve a meglévők korszerűsítésére - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság - és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára pénteken az MTI-t.
2016.08.23. 14:49

Átalakul januártól a bölcsődei rendszer

Januártól átalakul a bölcsődei ellátórendszer, a szülők a jövőben hagyományos bölcsődébe, mini bölcsődébe, munkahelyi bölcsődébe vagy családi bölcsődébe írathatják be három év alatti gyerekeiket - közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, aki Fűrész Tündével, a bölcsődei rendszer átalakításáért felelős miniszteri biztossal tartott sajtótájékoztatót kedden egy budai családi napköziben.
2016.06.23. 15:31

Ilyen bölcsődék nyílnak jövőre

Jelentősen megváltozik jövő év elejétől a bölcsődei ellátás - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára. Novák Katalin beszámolt a lehetséges négyféle bölcsődetípusról.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018