INFORÁDIÓ
2021. április 15. csütörtök
Anasztázia, Tas

állatmenhely

2021.01.05. 09:30

Milliói bánhatják, amiért meg akart szabadulni a kutyájától

Akár közvetlenül a megtalálók, akár az állatmentők visznek egy kóbor állatot a bécsi TierQuarTierba, mindig nagy erőfeszítéseket tesznek, hogy megtalálják a gazdáját. Egy bécsi nő most valószínűleg nem igazán örül a sikeres nyomozásnak.
2020.04.19. 19:17

Rémhírek kaptak szárnyra, de nem ez a legnagyobb gond

Az állatok nem terjesztik a koronavírust, nem kapják el az embertől és nem adják tovább a kórt. Senki se szabaduljon meg emiatt a házi kedvencétől, és ha lehet, azért se, mert az állatmenhelyek is nehéz helyzetbe kerültek a járvány idején: nincs elég élelem az állatoknak és a sétáltatásukról sem tudnak gondoskodni.
2020.04.15. 09:50

Üzent a Nébih az állatmenhelyeknek

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) arra kéri az állatmenhelyeket működtető civil szervezeteket, hogy táplálékellátási probléma esetén vegyék fel a kapcsolatot valamelyik állatvédelmi ernyőszervezettel.
2020.04.12. 13:42

Fontos kéréssel fordul a hatóság az állatmenhelyekhez

A koronavírus-járvány a menhelyek takarmányellátásában is gondot okozhat. A Nébih az aktuális helyzet nyomon követése érdekében folyamatos kapcsolatban áll az állatvédelmi ernyőszervezetekkel és széleskörű ágazati kapcsolatai révén igyekszik segíteni a megoldások felkutatásában a nehézségek kezelése érdekében.
2020.03.31. 13:49

Táphiány alakult ki az állatmenhelyeken

Az új koronavírus-járvány miatt az állatmenhelyek rendkívül súlyos táphiányban szenvednek - hívta fel a figyelmet kedden a Magyar Állatvédők Országos Szervezete (MÁOSZ).
2017.01.09. 21:18

Kegyetlenkedett egy menhely tulajdonosa

Állatkínzás és okirathamisítás miatt csaknem négy év börtönre és 20 ezer euró pénzbüntetése ítélte egy spanyol bíróság hétfőn egy torremolinosi állatmenhely tulajdonosát, mert két év alatt mintegy 2000, gondjaira bízott állattal végzett kegyetlen módon.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018