eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Mentett vidrakölyök (Lutra lutra) gondozója karján a Szegedi Vadasparkban 2020. február 21-én. A tízhetes elárvult kölyköt, akit Artúrnak neveztek el, egy Forráskút melletti halastónál találta meg egy arra sétáló pár, ezután került az állatkert természetvédelmi mentőközpontjába.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Különleges ikreket mentettek a Balaton közelében

Vidra ikerpárt mentettek ki egy akna mélyéről Sárszentmihályon. Életveszélyes állapotban találtak rájuk. Most már egy menhelyen gyógyulnak.

Iker kis vidrák érkeztek Balogh Mártához, Petesmalomba - irja a sonline.hu.

Az állatmentő asszony azt mesélte el a közösségi oldalán, hogy "pénteken csörgött a telefonom, hogy két baba vidrát találtak és a Sóstói Vadvédelmi Központ irányította a két férfit, akik a pici vidraikrek csipogó hangját hallották munka közben" – mondta el a lapnak Balogh Márta.

Egy akna mélyen találták meg az öt hetes körüli vidraikrek, akik sírdogálva, olajosan, kimerülve várták megmentőiket. Miután 200 kilométert utaztak a megtalálóik az állatmenhelyre kiderült, hogy nagyon alultápláltak voltak és dehidratáltak a kisállatok, de szerencsére már jobban vannak, három óránként etetem őket tápszerrel és élvezik a bújózsák melegét - mesélte Balogh Márta.

"Mindent elkövetek azért, hogy úgy neveljem az ikreket, hogy visszatérhessenek a vadvilágba, ahol a helyük van - mondta még Balogh Márta, aki Dóri és Dollika mellett még két nagyobb vidrát is gondoz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×