eur:
379.55
usd:
351.52
bux:
58432.29
2023. december 6. szerda Miklós
Mentett vidrakölyök (Lutra lutra) gondozója karján a Szegedi Vadasparkban 2020. február 21-én. A tízhetes elárvult kölyköt, akit Artúrnak neveztek el, egy Forráskút melletti halastónál találta meg egy arra sétáló pár, ezután került az állatkert természetvédelmi mentőközpontjába.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Különleges ikreket mentettek a Balaton közelében

Vidra ikerpárt mentettek ki egy akna mélyéről Sárszentmihályon. Életveszélyes állapotban találtak rájuk. Most már egy menhelyen gyógyulnak.

Iker kis vidrák érkeztek Balogh Mártához, Petesmalomba - irja a sonline.hu.

Az állatmentő asszony azt mesélte el a közösségi oldalán, hogy "pénteken csörgött a telefonom, hogy két baba vidrát találtak és a Sóstói Vadvédelmi Központ irányította a két férfit, akik a pici vidraikrek csipogó hangját hallották munka közben" – mondta el a lapnak Balogh Márta.

Egy akna mélyen találták meg az öt hetes körüli vidraikrek, akik sírdogálva, olajosan, kimerülve várták megmentőiket. Miután 200 kilométert utaztak a megtalálóik az állatmenhelyre kiderült, hogy nagyon alultápláltak voltak és dehidratáltak a kisállatok, de szerencsére már jobban vannak, három óránként etetem őket tápszerrel és élvezik a bújózsák melegét - mesélte Balogh Márta.

"Mindent elkövetek azért, hogy úgy neveljem az ikreket, hogy visszatérhessenek a vadvilágba, ahol a helyük van - mondta még Balogh Márta, aki Dóri és Dollika mellett még két nagyobb vidrát is gondoz.

Címlapról ajánljuk
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Elemzés
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Kiadta Hornung Ágnesnek, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárának a novemberben elhunyt Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselői mandátumát a Nemzeti Választási Bizottság. Herczeg Sándor politológus segítségével megnéztük, hogyan alakult a nők képviselete az Országgyűlésben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.06. szerda, 18:00
Stumpf István
egyetemi tanár, a Bibó Szakkollégium és a Századvég Alapítvány alapító igazgatója, korábbi alkotmánybíró és kancelláriaminiszter
Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagyon érdekes döntéseket rejtett el a kormány a kedden késő este megjelent határozatában, amivel a kormány ügyrendjéről szóló határozatát módosítja. Ennek lényege, hogy némiképp változik a kormányzati döntéselőkészítés: a Gazdasági Kabinet hatásköre kiszélesedik és december 7-étől Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni Varga Mihály pénzügyminiszter helyett. Varga Mihály viszont kapott egy új eszközt a kezébe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×