eur:
394.22
usd:
365.03
bux:
65450.5
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Ahmed H. megbilincselt kezei az ellene folyó per megismételt elsőfokú eljárásán a Szegedi Törvényszéken 2018. március 14-én. A szír férfit tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépése és állami szerv kényszerítése céljából személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntettével vádolja az ügyészség.
Nyitókép: Kelemen Zoltán Gergely

Kiengedték a börtönből a soroksári futónő vélt gyilkosát

Aztán azonnal kattant is a bilincs R. Szilveszter kezén, eddig ugyanis más bűncselekmények miatt ült börtönben

Más bűncselekmények (rablás) miatti börtönböntetését letöltötte, így csütörtökön szabadult R. Szilveszter, azonban pár perccel később kattant is a bilincs a csuklóján, mert újra őrizetbe kellett venni. Őt gyanúsítják ugyanis a soroksári kocogó asszonyként ismert Kardosné Gyurik Krisztina öt évvel ezelőtti megölésével.

"Most, hogy az egyik eljárás véget ért, kezdődhet a másik" - árulta el a Blikknek Lichy József, R. Szilveszter ügyvéd. Védence fogdán várja a letartóztatási parancsot. Mivel súlyos bűncselekménnyel gyanúsítják, esélytelen, hogy házi őrizetbe kerüljön.

Ismert, Gyurik Krisztinát 2013 szeptemberében kocogás közben érte támadás, majd egy bokros területen brutális kegyetlenséggel kivégezték. Az áldozat a végsőkig küzdött életéért, ám támadója végül egy kötéllel megfojtotta.

Miután Krisztina nem ért haza, családja keresni kezdte, majd rendőröket hívtak, az asszony holttestét így hamar megtalálták. A feltételezett gyilkos megtalálására öt évet kellett várni, idén szeptemberben találtak egyezést a holttesten talált idegen DNS-minta és R. Szilveszter mintája között. R. Szilveszter akkor már öt éve börtönben volt betörés és rablás miatt, Krisztina halála után egy hónappal kapták el az egyéb cselekmények miatt Siófokon. Ha akkor DNS-mintát vesznek tőle (ami a szabályok szerint nem volt kötelező), gyorsan végére járnak a gyilkosságnak is, illetve az is segített volna, ha észreveszik, hogy a férfinál van van Gyurik Krisztina mobiltelefonja. Emiatt máig sok kritika éri a rendőrséget.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×