eur:
394.18
usd:
369.51
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay.com

Soroksári ügy: adminisztrációs hiba miatt úszhatta meg eddig a gyanúsított

A soroksári futónő meggyilkolásával gyanúsított férfitől hiába vették fel a nála talált mobilok adatait, korábban az áldozat férjétől nem vitték be az asszony telefonjának információit, így csak több mint öt évvel később értek össze a szálak.

A Blikk friss információi szerint igen nagy rendőrségi baklövés következtében váratott magára a soroksári futónő meggyilkolása ügyének felderítése. A hiba az volt, hogy a 2012-ben elkövetett gyilkosság után

a nyomozók nem is gondoltak rá, hogy az áldozat mobiltelefonját megkeressék.

A HVG írta meg először, hogy a feltételezett tettes cellájában találhatták meg az eszközt.

Kardos Lajosnét futás közben támadták meg hat évvel ezelőtt Soroksár és Pesterzsébet között a bicikliúton. Gyilkosa bevonszolta az erdőbe, megverte és megfojtotta, a helyszínről pedig mindenét elvitte.

A nyomozás során az áldozat férje a telefon minden adatát leadta a rendőröknek, akik viszont nem vitték be a rendszerbe azokat.

Így hiába kapták el a gyanúsítottat egy siófoki betörés során egy hónappal később és vitték be a rendszerbe a nála talált mobiltelefonok adatait, a telefonok egyike sem szerepelt a nyilvántartásban korábban.

R. Szilvesztert akkor így nem hozhatták összefüggésbe a gyilkossággal.

Idén szeptemberben találták meg a férfi DNS-ét a helyszínen, Soroksárnál. A gyanúsított verziója szerint ez úgy történhetett meg, hogy szemtanúja volt a bántalmazásnak, és próbált segíteni az asszonyon.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×