eur:
393.77
usd:
365.39
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay.com

Soroksári gyilkosság: megszólalt az áldozat férje

Kardos Lajos azt állítja, a gyanúsított R. Szilveszter a kocogó családanya megölésekor nem is lehetett volna szabadlábon, a nyomozás indulásakor pedig mindent elrontottak a rendőrök, amit csak lehetett.

Sorra derülnek ki a részletek a Soroksár közelében 2013 őszén futás közben brutálisan meggyilkolt Gyurik Krisztina ügyében. Az utóbbi időszakban több nyomozati furcsaság is napvilágot látott: az már régebb óta ismert, hogy az áldozat mobiltelefonját, amit a jelenleg gyanúsított R. Szilveszternél megtaláltak, nem vitték be a rendszerbe, így nem bukkantak korábban a nyomára, és az is nyilvánosságra jutott, hogy bár a hátán fekve hunyt el a kocogó családanya, később a hasán találták meg.

Most a Blikknek az áldozat férje indulatos nyilatkozatban kritizálta a nyomozók munkáját.

"Amikor a nyomozás indult, a zsaruk mindent elrontottak, amit lehetett"

- jelentette ki Kardos Lajos. "Amit ők csináltak, az munkának nem nevezhető, nagy nulla. Az első három hónapban bakiktól és hibáktól hemzsegett a ténykedésük, amit már - bármennyire is szerették volna - az ügyet később megkapó Petőfi Attila vezérőrnagy és csapata sem tudott korrigálni. Pedig ők tényleg profik" - tette hozzá.

Kardos Lajos felháborodásának egyik tárgya, hogy

a rendőrség hosszú ideig az ő érintettségét akarta bebizonyítani a gyilkosságban.

"Az első számú gyanúsítottként tartottak számon annak ellenére, hogy semmi nem szólt ellenem" - közölte.

Kardos külön felhívja a figyelmet arra, hogy a gyilkossággal gyanúsított

R. Szilveszternek a gyilkosság időpontjában jogerős ítélete volt, tehát ha mindenki a munkáját végzi, Gyurik Krisztina még ma is él.

Ismert, a tragikus eseményt követő hónaptól R. Szilveszter más ügyek miatt folyamatosan börtönben volt, de csak öt évvel Gyurik Krisztina halála után találták meg a DNS-ét a tetthelyen. Ha a nő mobiltelefonját, amit R. Szilveszternél kevéssel később megleltek, akkor regisztrálták volna a nyomozók, már öt éve is összeértek volna a szálak.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×