eur:
392.69
usd:
366.44
bux:
66280.9
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Antal N. (Police.hu)

Kutyák tehetnek pontot a soroksári gyilkossági ügy végére

A futónő bestiális kivégzőjét a világ legjobb nyomozókutyáival keresték, az ebek különleges helyekre vezették a rendőröket.

Egy évvel a soroksári futónő meggyilkolása után a világ legjobb német nyomkereső kutyáit is bevetették az igazság kiderítése érdekében, az ebek viszont érdekes helyekre vitték a rendőröket, többek között a Teve utcai rendőrpalotába - írja a Blikk.

A lap szerint miután a Pesterzsébet és Soroksár közötti erdős területen megölt asszony cipőjéről és zoknijáról a szagmintát levették, illetve a családanya telefontokjával megismertették a kutyákat, a szimatra 300 kilométeres utat jártak be.

Szagot fogtak:

  • a tetthelyhez közeli Duna-parton
  • több erzsébeti garázsnál, kocsmánál és a polgármesteri hivatalnál
  • egy barkácsáruháznál a köteleknél (ismert: kötél volt a gyilkos eszköz)
  • a Teve utcai rendőrszékháznál.

A Teve utcai szimat esetében a kutyák meg sem álltak a földszinti italautomatáig, majd mentek tovább a lift felé, majd azon az emeleten akartak kiszállni, ahol a lopással kapcsolatos ügyeket vizsgálják. Sőt: még ennél is pontosabb volt a jelzés, hisz a hasonló ügyekben érintett tanúkat, gyanúsítottakat kihallgató szobáig baktattak. Ez a részlet azért fontos, mert a gyilkossággal gyanúsított R. Szilveszter többszörös visszaeső betörő és tolvaj.

A nyomozati anyag - a lap szerint - már most több ezer oldalra rúg.

Gyurik Krisztinát 2013-ban futás közben támadta meg és ölte meg gyilkosa. Az elkövetőt öt évig hiába keresték, idén azonban egy laboratóriumi vizsgálat R. Szilveszterhez vezetett.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
A gyengülés után visszaerősödött a forint

A gyengülés után visszaerősödött a forint

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×