eur:
394.05
usd:
365.66
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Rendőrségi kordon egy családi ház előtt a Komárom-Esztergom megyei Ácson, a Dózsa György úton, ahol az MTI értesülése szerint családi tragédia történt; a helyszínen négy holttestet találtak: két gyermeket, egy férfit és egy nőt. Az MTI rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy egy késsel ölték meg a két kiskorú gyermeket, a férfi és nő pedig akasztás következtében vesztette életét.
Nyitókép: MTI / Szigetváry Zsolt

Váratlan témát hoztak fel a soroksári gyilkosságban

Eddig szexuális erőszak volt az indíték, ezt a kérdést érintik az ügyvéd szerint az igazságügyi orvos szakértő megállapításai.

A gyilkossággal meggyanúsított R. Szilveszter ügyvédje az ügy több ezer oldalnyi iratanyagának áttanulmányozása után azt találta, hogy Gy. Krisztinát támadója nem erőszakolta meg. Dr. Lichy József a Blikknek azt mondta, ez rengeteg kérdést felvet, eddig ugyanis a szexuális erőszak volt az indíték, ami a továbbiakban már nem lehet igaz.

A lap értesülése szerint a nő holttestén több helyen is megtalálták az elkövető vérét és izzadságát, ondót azonban nem ott, hanem az áldozat egy személyes holmiján találtak.

Gyurik Krisztina 2013. szeptember 25-én indult kocogni, de nem tért haza időben, ezért keresésére indultak. A teljesen lemeztelenített holttestre a lakástól pár kilométerre lévő fás-bokros területen találtak rá. A nőt megfojtották. Gy. Krisztina küzdött az életéért, több sebet is ejtett támadóján, akinek így a DNS-mintája a helyszínen maradt.

A rendőrség bár nagy erőkkel kereste a támadót, öt évig nem jártak eredménnyel. Idén szeptemberben egyezést találtak a holttesten rögzített anyagmaradványok és az öt éve betörés és lopás miatt börtönben ülő R. Szilveszter DNS-mintája között.

A pesterzsébeti kötődésű férfi elismerte, hogy az adott időben a helyszínen járt, azt azonban tagadja, hogy ő oltotta ki a családanya életét. Vallomást nem tett, de azt állítja, hogy egy férfi bántalmazta a nőt, ezért odament, behúzott párat az erőszakoskodónak, majd továbbállt.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×