eur:
393.27
usd:
367.42
bux:
66499.59
2024. április 25. csütörtök Márk
A soroksári futónő 2013-ban történt meggyilkolásával gyanúsított férfit kivezetik a Budai Központi Kerületi Bíróság épületéből a letartóztatásáról döntő bírósági tárgyalás után 2018. december 7-én.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Életfogytiglani fegyház vár a soroksári futónő gyilkosára

Beismerő vallomás esetén is legalább harminc évre börtönbe zárná az ügyészség a tettét tagadó támadót.

A Fővárosi Törvényszék hétfőn perelőkészítő ülésen kezdi tárgyalni a soroksári futónő 2013-ban történt meggyilkolása miatt indult büntetőügyet - értesült a Magyar Nemzet. Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés mellett nemi erőszakkal és kifosztással is megvádolta R. Szilvesztert a Fővárosi Főügyészség, s a vádiratban beismerő vallomás esetén életfogytiglani fegyház kiszabását indítványozta a bíróságnak azzal, hogy legkorábban 30 év múlva lehessen csak feltételesen szabadlábra helyezni.

A hétfői perelőkészítő ülés feladata egyfelől az, hogy a bíróság megvizsgálja, törvényes-e a vád, illetve nincs-e más akadálya a tárgyalás lefolytatásának, másfelől pedig felajánlja a vádlottnak a beismerés lehetőségét. Ha R. Szilveszter tagad, lefolytatják a bizonyítási eljárást. Kirendelt védője szerint védence nem ölte és nem erőszakolta meg a futónőt, de elképzelhető, hogy a kifosztást beismeri, mert a börtönben leadott tárgyai között megtalálták a futónőtől elvett mobiltelefont.

A nyomozóknak húsz nap híján öt évükbe telt, hogy azonosítsák a 36 éves korában, Soroksár külterületén futás közben megölt asszony gyilkosát. R. Szilveszter 2013. október 23-a óta börtönben van, a 2020-ig tartó büntetését tölti. Lebukását az igazságügyi genetikai szakértői vizsgálatnak köszönheti. A bűnözőtől vett DNS, illetve a helyszínen talált biológiai nyomok megegyeznek, a nő testén, illetve a környezetében talált DNS-hordozó anyagmaradványok minden bizonnyal R. Szilveszteréi.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×