eur:
392.92
usd:
365.8
bux:
66608.06
2024. április 26. péntek Ervin

Magyar zarándokok súlyos balesete Boszniában

Súlyos balesetet szenvedett egy magyar zarándokokat szállító autóbusz kedd hajnalban Bosznia-Hercegovinában - közölte Juhász Zoltán szarajevói magyar konzul.

A baleset a Szarejevótól 50 kilométerre északnyugatra fekvő Kakanj környékén történt.

A tájékoztatás szerint a hercegovinai Medjugorje katolikus zarándokhelyre tartó busz sofőrje elaludt a volánnál, és a jármű áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött egy szembejövő busszal, amelynek egyik utasa, egy boszniai állampolgár, életét vesztette.

A magyar busz sofőrjét életveszélyes sérülésekkel szállították a zenicai kórházba, ahol megműtötték, jelenleg kómában van. A magyar zarándokokat szállító buszon senki más nem sérült meg, a csoport már tovább is utazott Medjugorjéba.

A medjugorjei Szűz kegyhelye híres búcsújáróhely; azóta, hogy a 80-as években több Mária-jelenésről adtak hírt onnan, 20 millióan keresték fel a világ minden részéből, és a zarándokok áradata nem lankad, noha a katolikus egyház a jelenéseket mindmáig nem ismerte el hivatalosan.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ugrik az OTP részvénye

Ugrik az OTP részvénye

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×