Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hanyatló hírneve miatt lett öngyilkos a divatguru

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Depressziós volt, és nem tudta feldolgozni hírneve megkopását Isabella Blow, ezért követett el öngyilkosságot májusban - hangzott el a divattervező halálát vizsgáló esküdtszék tárgyalásán.

A valaha a divatvilág húsz legfontosabb személyisége között számon tartott Isabella Blow május 5-én ivott a halálos adagot tízszeresen meghaladó mennyiségű gyomirtót, két nappal később a kórházban hunyt el.

Az esküdtszék előtt megjelent Ian Pennell pszichiáter elmondta: a Tatler magazin divatszerkesztője 2003 óta depresszióban szenvedett, a kórházban az őt kezelő személyzet több tagjának is megerősítette, hogy meg akar halni.

"Úgy érezte, hogy nem képes megbirkózni az életében bekövetkezett változásokkal, például a megkopó hírnevével. Nem tudta, hogyan boldogul a jövőben, és gyötrődött amiatt, hogy soha nem lehet gyereke" - fejtette ki a pszichiáter.

Isabella Blow testvére, Lavinia Verney beszámolt arról, hogy Isabellát május 3-án engedték haza egy pszichiátriai kórházból, ekkortól vele volt. Testvére akkor itta meg a gyomirtót, amikor ő a lányát iskolába vitte.

A halottkém közölte: erős bizonyítékok támasztják alá, hogy a formatervezett kalapjairól és vérvörös rúzsáról is ismert divattervező maga választotta a halált. Szerinte ebben szerepet játszott, hogy gyermekkorában látta két és féléves öccsét vízbe fulladni, mostohaapja pedig öngyilkos lett - szintén gyomirtót ivott.