eur:
392.63
usd:
367.48
bux:
67125.11
2024. április 26. péntek Ervin

Elítélték zaklatásért, mert pénzt küldött egy nőnek

Zaklatásért ítélt el egy brit férfit a bíróság, mert szerelmi vallomásokkal kísérve több ezer font készpénzt küldött névtelenül egy nőnek. A nő több mint egy éven át rettegésben élt a levelek miatt.

Sally Loveland először 1000 fontot kapott egy levélke kíséretében, majd 8 hónappal később, 2004 decemberében 1020 fontot talált egy a lakásába bedobott levélben. 2005 februárjában egy Valentin-napi üdvözlőlap érkezett, majd júniusban újabb 1000 font.

Az elvált asszony a levelek miatt rettegésben élt, "olcsónak és hitványnak" érezte magát. A rendőrség segítségével azonban sikerült ráakadnia névtelen "támogatójára". Amikor ugyanis ismerősei körében elterjesztette, mennyire zavarják a levelek, a férfi magától jelentkezett.

Kiderült, hogy Sally Loveland nem sokkal azelőtt elhunyt szomszédjának apja küldte a pénzt, aki a bíróságon azt állította: csak azért akarta anyagilag támogatni az asszonyt válása után, mert az nagyon sokat segített a szomszédban lakó lányának.

James Russell azt mondta: azért névtelenül küldte a pénzt, mert tudta, másként azt nem fogadta volna el az asszony. Bár a férfi tagadta, hogy szerelmes volna Sally Lovelandbe, a pénzhez mellékelt levelek erről tanúskodtak.

Az esküdtszék azonban úgy döntött: a férfinek tudnia kellett volna, hogy a névtelen levelekkel megijeszti az asszonyt. Így 1000 fontos kártérítésre és 60 órányi közmunkára ítélte, és két évre eltiltotta a nővel való érintkezéstől.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×