eur:
392.51
usd:
367.42
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Orbán Viktor: a fejlesztések akkor szolgálják a magyarok érdekeit, ha nem lesz változás a főbb irányokban

Orbán Viktor: a fejlesztések akkor szolgálják a magyarok érdekeit, ha nem lesz változás a főbb irányokban

A parlamenti választásokról szólva az eddigi kormányzati gazdasági, politikai irányvonalak megtartása mellett állt ki a miniszterelnök a jászfényszarui Thyssenkrupp új gyáregységének megnyitó ünnepségén pénteken.

Orbán Viktor a választás tétjének nevezte a magyarországi beruházások, városfejlesztések, például Jászfényszaru jelentős fejlődésének folytatódását. "A fejlődés akkor lesz tartós, ha Magyarországot meg tudjuk védeni, meg tudjuk tartani olyan országnak, amilyennek mi azt szeretnénk" - mondta. Megjegyezte, ha nem így történne, "Magyarország nem marad magyar ország, a fejlesztéseink nem fognak bennünket szolgálni". Magyarország kész segíteni a rászorulókon, de ezt helyben kell megoldani, a segítséget kell odavinni, nem a problémát kell Magyarországra hozni - szögezte le ismét. Erre Magyarország készen áll, együttműködik Németországgal és az egész Európai Unióval.

Szavai szerint a fejlődésnek két feltétele van: a kiválóan képzett szakmunkások megléte és az ország biztonsága. Meg kell védeni Magyarország határait és meg kell őrizni azt a pozíciót, amelyet elért az ország, amely a világ egyik legbiztonságosabb, ha nem a legbiztonságosabb országát jelenti.

Magyarország Európa legversenyképesebb országai közé vezető úton jár

Magyarország azon az úton jár, amely Európa legversenyképesebb országai közé vezet, ezt mutatja az is, hogy 2017 eleje óta átadott üzemek közül a thyssenkrupp jászfényszarui üzeme már a harmincnegyedik - hangsúlyozta Orbán Viktor az autóalkatrész-gyártó új kormányrendszer- és motoralkatrész gyárának pénteki avatásán.

A miniszterelnök hozzátette, bő egy év alatt 517,6 milliárd forintnyi beruházást valósítottak meg hazai és külföldi befektetők az országban, amelyekkel 5811 munkahelyet teremtettek.

Jászfényszarun az elmúlt hónapokban fejezték be a thyssenkrupp Components Technology új futómű- és meghajtás-alkatrész előállító üzemének építését is.

Orbán Viktor elmondta: a mintegy 33,5 milliárd forintból, a magyar kormány több mint 10,5 milliárd forintos támogatásával, zöldmezős beruházással megépült gyárkomplexum mintegy 500 új munkahelyet teremt a telephelyen 2019-ig.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×