eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató beszédet mond a robotsebészeti program zárórendezvényén az Országos Onkológiai Intézetben 2023. június 12-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Lapértesülés: leváltották Jenei Zoltánt

A BM hivatalosan is megerősítette, hogy Pintér Sándor belügyminiszter kezdeményezte az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőjének leváltását.

A minisztérium szűkszavú közleményében ehhez csak annyit fűzött hozzá: "a hivatalos miniszterelnöki döntés megszületéséig a belügyi tárca híreszteléseket nem kommentál."

A MecialOnline szakportál több forrásból úgy értesült, hogy csütörtökön leváltották Jenei Zoltánt, az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) vezetőjét, a gazdasági igazgatóhelyettest, Tóbiás Tamást - Pénzügyminisztérium korábbi főosztályvezetőjét -, továbbá más vezetőket is elküldtek. A főigazgatói feladatokat Szondi Zita főigazgató helyettes megbízott vezetőként látja majd el a portál értesülése szerint.

Mindez azután történt, hogy a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) kedden nyilvánosságra hozta azt az adatsort, amely

intézményenként közli, hogy melyik kórház mekkora összeget kaphat számlái kiegyenlítésére.

A MedicalOnline összefoglalója szerint a mezőny erősen szór: van olyan intézmény, amely mindössze adósságainak 25, és olyan is, például a Szent Imre kórház, amely a kifizetetlen számláinak 95 százalékára kapott támogatást. Az állami fenntartású kórházak mellett jelentős közpénzt kaptak adósságrendezésre az alapítványi formában működő magánegyetemek. Az állami kórházak és az alapítványi egyetemek adóssága 71 százalékának a kifizetésére adott forrást a magyar állam.

Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára a csütörtöki Népszavának azt nyilatkozta, hogy az a kórház, amely csak a tartozásai 25 százalékára kapott fedezetet, biztosan nem tud fizetni a piaci beszállítóknak.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert a csütörtöki Kormányinfón kérdezték is a listán szereplő adatokról. Azt válaszolta, hogy a kormány két döntést hozott: fel kell tárni, hogy miért halmozódott fel több adósság az idén, és az adósságokat ki kell fizetni.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×