eur:
393.96
usd:
363.65
bux:
66169.03
2024. március 1. péntek Albin
Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató beszédet mond a robotsebészeti program zárórendezvényén az Országos Onkológiai Intézetben 2023. június 12-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Lapértesülés: leváltották Jenei Zoltánt

A BM hivatalosan is megerősítette, hogy Pintér Sándor belügyminiszter kezdeményezte az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőjének leváltását.

A minisztérium szűkszavú közleményében ehhez csak annyit fűzött hozzá: "a hivatalos miniszterelnöki döntés megszületéséig a belügyi tárca híreszteléseket nem kommentál."

A MecialOnline szakportál több forrásból úgy értesült, hogy csütörtökön leváltották Jenei Zoltánt, az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) vezetőjét, a gazdasági igazgatóhelyettest, Tóbiás Tamást - Pénzügyminisztérium korábbi főosztályvezetőjét -, továbbá más vezetőket is elküldtek. A főigazgatói feladatokat Szondi Zita főigazgató helyettes megbízott vezetőként látja majd el a portál értesülése szerint.

Mindez azután történt, hogy a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) kedden nyilvánosságra hozta azt az adatsort, amely

intézményenként közli, hogy melyik kórház mekkora összeget kaphat számlái kiegyenlítésére.

A MedicalOnline összefoglalója szerint a mezőny erősen szór: van olyan intézmény, amely mindössze adósságainak 25, és olyan is, például a Szent Imre kórház, amely a kifizetetlen számláinak 95 százalékára kapott támogatást. Az állami fenntartású kórházak mellett jelentős közpénzt kaptak adósságrendezésre az alapítványi formában működő magánegyetemek. Az állami kórházak és az alapítványi egyetemek adóssága 71 százalékának a kifizetésére adott forrást a magyar állam.

Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára a csütörtöki Népszavának azt nyilatkozta, hogy az a kórház, amely csak a tartozásai 25 százalékára kapott fedezetet, biztosan nem tud fizetni a piaci beszállítóknak.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert a csütörtöki Kormányinfón kérdezték is a listán szereplő adatokról. Azt válaszolta, hogy a kormány két döntést hozott: fel kell tárni, hogy miért halmozódott fel több adósság az idén, és az adósságokat ki kell fizetni.

Címlapról ajánljuk
Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése
Aréna

Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése

Az integrációnak lehetnek előnyei – így kommentálta a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ létrejöttét az InfoRádió Aréna című műsorában Baán László. A Szépművészeti Múzeum főigazgatója azt mondta, az új kulturális holdingon belül az egyes intézmények megtartják az önállóságukat, de a központ – ami minisztériumi hatásköröket vesz át – számos téren összhangot teremt majd köztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×