eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Színellenőrzéshez használatos színmezők a Magyar Kereskedelmi Bank (MKB) által kibocsájtandó Széchenyi Pihenőkártyák (SZÉP-kártya) gyártása közben, a Pénzjegynyomdában.
Nyitókép: MTI/Pénzjegynyomda

A SZÉP-kártyákat is érinti az árstopos rendelet

Megjelent a Magyar Közlönyben a szerdai kormányülés után Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett és a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter által részletezett árstopról szóló rendelet.

Mint arról az Infostart a bejelentésről szóló, majd a Kormányinfó után egy összefoglaló cikkben beszámolt, lényegében a határidőket módosította a kormány a már ismert élelmiszerekre, üzemanyagokra vonatkozó, ármaximalizáló rendeletben. A fogyasztók további védelmén és az infláció csökkentésének szándékán kívül az is cél volt, hogy a különböző határidők egyszerre járjanak le, így könnyebben lehessen hosszabbítani vagy kivezetni az intézkedéseket.

A csütörtök este a Magyar Közlönyben megjelent rendelet még egy határidőt meghosszabbít, mégpedig a Széchenyi Pihenőkártyára vonatkozóan azt, amely lehetővé teszi, hogy élelmiszer-vásárlásra is felhasználható legyen a SZÉP-kártya vendéglátás alszámláján szereplő összeg. A lehetőséget február 1-jével vezették be és ennek is 2022. május 31. volt a hatálya, ami most meghosszabbodott 2022. július 1-ig.

Címlapról ajánljuk
Fáklyával állunk az alagút végén – új albummal készül Leslie Mándoki

"Fáklyával állunk az alagút végén" – új albummal készül Leslie Mándoki

Új albummal jelentkezik május 10-én a 30 éves Mandoki Soulmates. A lemez a digitális csalások és átverések korszakában a “visszatérés az analóghoz” életérzést hivatott bemutatni, az albumot ugyanis teljesen analóg módon vették fel és állították elő. A dalszövegek a kortárs világválságokat célozzák meg. Az InfoRádió a dalszerző-producer-énekest kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×