eur:
392.42
usd:
365.8
bux:
66776.92
2024. április 26. péntek Ervin
Karácsony Gergely főpolgármester a magyar kultúra napján sajtótájékoztatót tart a budapesti Gerlóczy utcában 2020. január 22-én. A Városháza Gerlóczy utcai épületszárnyában kap helyet a Budapest Galéria, és az idén elkezdődik a Merlin Színház korábbi, az utcában álló épületének felújítása.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Valóban Pasarétre költözött Karácsony Gergely

A főpolgármester egy pasaréti ingatlant bérel – erősítette meg a Fővárosi Önkormányzat, amely jelezte, hogy a lakás nem Karácsony Gergely tulajdona.

A főpolgármester és családja a tavalyi év közepe óta egy II. kerületi bérelt lakásban él – közölte a Fővárosi Önkormányzat sajtóosztálya megkeresésünkre. Hozzátették: a főpolgármester erről korábban már beszélt a nyilvánosság előtt, az előválasztás mindkét fordulójában ugyanis egy II. kerületi szavazóhelyiségben voksolt. A lakást egy magánszemélytől bérli.

Az InfoRádió azért fordult a Városházához, mert a Magyar Nemzet a Ripostra hivatkozva arról írt, hogy a főpolgármester azért használhatja olykor az Erzsébet híd Budáról Pestre vezető buszsávját, mert a feltételezések szerint Pasarétre költözött. A lap egy járókelőre hivatkozva azt írta, hogy a Gábor Áron utca és a Pasaréti út sarkán hajtott ki a szolgálati autó Karácsony Gergellyel egy elegáns ház kertjéből. A napilap felvetette, hogy miért nem szerepel ez az ingatlan Karácsony Gergely legfrissebb vagyonnyilatkozatában.

Arra a kérdésére, hogy miért nincs feltüntetve a II. kerületi ingatlan a főpolgármester vagyonnyilatkozatában, a sajtóosztálya azt válaszolta, hogy

Karácsony Gergely és családja egy magánszemélytől bérli az ingatlant.

A Magyar Nemzet kitért arra is, hogy a főpolgármester parkolását és közlekedését nem először rögzítik. Tavaly novemberben a napilap közölte azt a videót, amelyen látható, ahogyan a főpolgármester szolgálati autója végighajt az Erzsébet híd buszsávján, majd jobbra lekanyarodik a pesti hídfőnél. Karácsony Gergely akkor azt mondta, hogy ő nem vezet, és ha ilyen eset elő is fordult, akkor majd beszél erről a sofőrjével. A főpolgármester január közepén a Városháza eladását vizsgáló bizottsági meghallgatása után azt mondta, úgy érzi, hogy őt folyamatosan követik.

„Azt gondolom, hogy megalapozott az az állításom – amit egyébként Kövér László házelnök egy titkos hangfelvételen el is mondott, hogy meg kell figyelni az ellenzéki politikusokat –, hogy spontán állampolgári mozgalom alakult volna arra, hogy az én szolgálati autóm közlekedését folyamatosan kamarával kövesse valaki. Azt gondolom, ha ilyen típusú felvétel van, akkor meg kell nézni azt, hogy mi történt, hagy legyek ebben szkeptikus… nem akarom ezt semmilyen módon relativizálni, de mivel nem láttam ezt a felvételt, nem tudok erről nyilatkozni. Viszont azt tudom mondani, hogy az, hogy ilyen mértékben követi valaki az életemet, az

óriási megtiszteltetés, hogy ennyire célkeresztjében vagyok a szolgálatoknak, vagy a magánnyomozóknak, akiket a Fidesz rám állított”

– fogalmazott a főpolgármester.

A napilap kiemelte azt is, hogy Karácsony Gergely tulajdonában – a legújabb bevallása szerint – továbbra is az a két ingatlan van, amely már a tavalyi vagyonnyilatkozatában is szerepelt. Az egyik egy XIV. kerületi ház, a másik egy 189 négyzetméteres telken fekvő, 37 négyzetméteres üdülő Siófok-Sóstón, amit 2020-ban vásárolt. Mindkettőben 50 százalékos tulajdonrésze van. Karácsony Gergelynek nincs autója, se más értékesebb ingósága, 1 millió forint készpénzt vallott be, eközben 28 millió 349 ezer forinttal tartozik egy pénzintézetnek, és további 3,7 millióval magánszemélyeknek. A főpolgármester egyetlen jövedelme a főpolgármesteri juttatása, ami havi bruttó 1 millió 725 ezer forint.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×