eur:
393.46
usd:
368.01
bux:
66196.34
2024. április 24. szerda György
Barkóczi Katalin reumatológus főorvos beolt egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik adagjával a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Nyírbátori Szakrendelőjében kialakított oltóponton 2021. október 22-én.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Az Emmi hamisnak tartja a PDSZ állításait a kötelező oltásról

A kormány képviselői az egyes sajtótermékekben megjelent hamis hírekkel ellentétben nem tettek ígéretet az állami intézményekben előírt, koronavírus elleni oltásról szóló rendelkezés visszavonásáról – olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleményében.

A tárca tájékoztatása szerint a szerdai tárgyalásokon a PSZ és a PDSZ által létrehozott sztrájkbizottság új követeléssel állt elő: az állami intézményekben előírt, koronavírus elleni oltásról szóló rendelkezés visszavonását kérik, amire írásos választ ígértek a kormány képviselői. A közös sztrájkbizottság az előbbieken túl, követeli annak visszavonását is, hogy a nem állami intézményekben az előírt oltás bevezetéséről a polgármesterek és a munkáltatók határozzanak – teszik hozzá.

Az Emmi szerint a követelés nem a pedagógusok oltására vonatkozik, hanem a teljes jogszabályok visszavonására, amely messze túlmutat a pedagógus szakszervezetek által képviselt személyi körön. „Sajnálatos, hogy a PDSZ és a velük szorosan összefonódó média ismét hamis információkat közöl, ezzel jelentős mértékben megnehezítve azt, hogy az egyeztetési folyamat eredményes legyen” – zárul a sajtóközlemény.

Az ügy előzménye, hogy a Népszava két pedagógus-szakszervezetre, a PSZ-re és a PDSZ-re hivatkozva csütörtöki számában azt írta, átgondolhatja a kormány a kötelező oltás visszavonását. A cikk szerint a tanári szakszervezetek arra kaptak ígéretet, hogy jövő hét szerdáig átgondolja a kormány a munkaadóknak adott jogot a kötelező oltás lehetőségére, és lehet, hogy új javaslatot is tesz.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×