eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 2. szombat Melinda, Vivien
Nyitókép: Facebook

Orbán Viktor reagált Karácsony Gergely "rossz viccére"

A Kormányinfón derült ki, mit mondott a kormányfő a főpolgármester őt a testi adottságai miatt minősítő szavaira.

Élénk belpolitikai vitát váltott ki Karácsony Gergely főpolgármesternek az a mondata, amely a The Economist című lapnak adott interjúban hangzott el: amikor azt vették számba, hogy mi a különbség Orbán Viktor miniszterelnök és közte, az ellenzéki előválasztáson immár miniszterelnök-jelöltként is induló politikus azt mondta, hogy "ő alacsony és kövér, én magas és vékony vagyok".

Karácsony Gergely utána egy Facebook-posztban kért elnézést, és azt állította, hogy "rossz vicc volt".

Csütörtökön a Kormányinfón Gulyás Gergelytől azt is kérdezték, hogyan reagált Orbán Viktor Karácsony Gergely nyilatkozatára. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Orbán Viktor annyit mondott, hogy

"a főpolgármester úr éppen igazat mondott, és rögtön elnézést is kért érte".

A kormányfő másképp nem kommentálta ezt – tette hozzá Gulyás Gergely.

A The Economist-interjú nemcsak Karácsony Gergely mondata miatt került a középpontba, mert ennek kapcsán derült ki, hogy a főpolgármester nem beszél angolul. Azóta el is ismerte, hogy nem jó az angolja, a megfogalmazása szerint "hiperpasszív". Az is vitatéma, hogy nyelvvizsga nélkül hogyan kaphatott diplomát, illetve hogy miként oktathatott egyetemi adjunktusként.

Címlapról ajánljuk
Ritka bolygótáncot fedeztek fel csillagászok

Ritka bolygótáncot fedeztek fel csillagászok

A rezonáns bolygórendszerek azonosítása azért rendkívüli jelentőségű, mivel a rendszerek kialakulásáról és a közvetlenül azt követő időszak fejlődéséről árulnak el fontos információkat a kutatóknak. Az eredmény magyar szakemberek munkáját is dicséri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×