eur:
393.2
usd:
367.42
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Vérvételre előkészített csövek a koronavírussal érintett új betegek fogadására kialakított egyik osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. március 16-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

1310 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 8 beteg

Ezzel 85 főre emelkedett az elhunytak száma. Itt a húsvét és a jó idő, de a kijárási korlátozások továbbra is életben vannak, és több népszerű kirándulóhelyet is elzártak a turisták elől.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 1310 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Egy nap alatt 120 újabb embernél azonosították a betegséget, ez kevesebb, mint a nagypénteki 210 fős adat.

Elhunyt újabb 8 beteg. Ezzel 85 főre emelkedett az elhunytak száma. 115 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból. A Pesti úti idősek otthonában eddig összesen 198 igazolt koronavírus-fertőzött van - derül ki a koronavirus.gov.hu oldal adataiból.

Jelenleg összesen 16 006 ember van hatósági házi karanténban, és 29 948 az akkreditált laboratóriumban vizsgált minták száma.

A Pesti úti idősek otthonában eddig összesen 198 igazolt koronavírus-fertőzött van. Müller Cecília országos tisztifőorvos arról beszélt az operatív törzs pénteki tájékoztatóján, hogy itt gócpont alakult ki. Péntek délután újabb 56 idős lakónál azonosították a fertőzést, őket is a Szent János Kórházba szállították. Csütörtökön 126 gondozottat szállítottak kórházba.

Országos szinten a legfertőzöttebb továbbra is Budapest és Pest megye (továbbra is különösen kérik emiatt a fővárosiakat a korlátozások és a szabályok betartására), valamint sok megbetegedést regisztráltak Fejér megyében is.

Forrás: https://koronavirus.gov.hu/
Forrás: https://koronavirus.gov.hu/

A kijárási korlátozások meghosszabbítását Orbán Viktor jelentette be nagycsütörtökön, kérve mindenkit, hogy a húsvéti ünnepek és a jó idő ellenére is tartsák be a korlátozásokat, hogy ne kelljen központi szigorítást elrendelni. Egyúttal lehetővé tette a kormány az önkormányzatoknak, hogy saját hatáskörben szigorítsanak. Ezzel sok település, elsősorban kedvelt kirándulóhelyek éltek - itt egy összefoglaló ezekről.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×