eur:
393.93
usd:
364.87
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes beszédet mond Horváth Zsuzsa cigányprímás és Ökrös Oszkár Kossuth-díjas cimbalomművész domborművének avatásán Budapesten, a Muzsikus Cigányok Emlékhelyen 2019. október 11-én.
Nyitókép: Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes beszédet mond Horváth Zsuzsa cigányprímás és Ökrös Oszkár Kossuth-díjas cimbalomművész domborművének avatásán Budapesten 2019. október 11-én. MTI/Balogh Zoltán

Új kormányszóvivő jön januártól

Szalay-Bobrovniczky Alexandra lesz január 1-től a kormányszóvivő, Hollik István pedig a Fidesz kommunikációs igazgatójaként folytatja – értesült a Magyar Nemzet.

A 32 éves, jogász végzettségű Szalay-Bobrovniczky még leánykori nevén, Szentkirályi Alexandraként a Fidelitasban kezdett politizálni, 2007-2010 között a szervezet budavári csoportelnöke, majd 2010-2014 között képviselő volt a Fővárosi Önkormányzat FIDESZ-KDNP frakciójában - írja a Magyar Nemzet.

A politikus 2014-ben részt vett Tarlós István főpolgármester-jelölti kampányában, majd a választási győzelem után idén október 13-ig Budapest humán ügyekért felelős főpolgármester-helyettese volt, a főváros kultúrával, oktatással, szociálpolitikával, ifjúságpolitikával, sporttal, környezetvédelemmel, turisztikával és városarculattal kapcsolatos feladatait látta el.

Férje, Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Századvég Alapítvány kuratóriumában és a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-nél is vezető posztot töltött be, jelenleg nagykövet Londonban, egy gyermekük van.

A jelenlegi kormányszóvivő, Hollik István a jövőben a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatói feladatát látja el. Hollik a poszton az európai parlamenti mandátumot nyerő Hidvéghi Balázst követi.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×