eur:
392.76
usd:
365.49
bux:
66550.85
2024. április 26. péntek Ervin
Munkagépek dolgoznak a leendő BMW-gyár építési területén Debrecen közelében 2019. június 14-én.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Munkagépek lepték el a leendő BMW-gyár területét

Debrecenben járt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, és az autóipari beruházásokkal kapcsolatban bejelentett egy 35 milliárd forintos támogatást.

Május közepére önkormányzati tulajdonba került Debrecenben a leendő BMW autógyárnak is helyet adó északnyugati gazdasági övezet 400 hektáros területe. A fejlesztési övezet kialakításának első üteme 150 tulajdonost érintett.

Az esetek 93 százalékában közös megegyezéssel - adásvétellel vagy csereterület biztosításával - zárult a folyamat, a terület 7 százalékát pedig kisajátították.

Mostanra már munkagépek dolgoznak a helyszínen, ahol pénteken terepszemlét tartott Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Papp László polgármester és Barcsa Lajos alpolgármester társaságában.

A miniszter debreceni látogatása alkalmával a régió innovációs és oktatásfejlesztéséről is értekezett az város és az egyetem vezetőivel, majd a városházán bejelentette: a kormány 35 milliárd forinttal támogatja a debreceni járműipari beruházásokkal összefüggő oktatásfejlesztést, az erről szóló előterjesztés a jövő héten kerül kormány elé.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Szécsényi Bálint: már nem a 10-12 százalékos hozam a normalitás, hanem a 6-7 százalék

Szécsényi Bálint: már nem a 10-12 százalékos hozam a normalitás, hanem a 6-7 százalék

A befektetők hozzászoknak akár egy alacsony, akár egy magas kamatszinthez, miközben a piaci körülmények már megváltoztak. Amire pedig megszokják a megváltozott (jelen esetben magasabb) kamatszintet, akkor az már nem elérhető számukra. Korábban azzal kellett küzdeni, hogy mindenki fektesse be a pénzét, ne hagyja parlagon, most pedig arról kell meggyőzni a befektetőket, hogy nem a 10-12 százalék a normalitás, hanem a 6-7 százalék, mondta el a Portfolio-nak Szécsényi Bálint. Az Equilor elnök-vezérigazgatójával a megváltozott befektetési környezetről, a mesterséges intelligencia, a forintgyengülés és az infláció hatásairól, és a hazai befektetési szolgáltatók közötti versenyről is beszélgettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×