eur:
392.2
usd:
366.64
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Keresztet vetettek a Lidlre

Kőkeresztet állítottak a Lidllel szemben Csepelen.

Kőkeresztet állítottak fel és szenteltek meg vasárnap kora este a csepeli Ady Endre úton található Lidl áruházzal szemben.

A fehér műkő kereszt a talapzattal együtt három méter magas, és kovácsoltvas kerítés fogja körbe - tudósít a Magyar Idők.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke az esemény kapcsán közölte, hogy a keresztet az ő kezdeményezésére a kereszténység nemzet- és közösségmegtartó szerepének erősítése, a keresztény értékek megőrzése érdekében állítják fel.

Csepel két kőfeszületét tavaly újíttatta fel az önkormányzat a helyi lakosság örömére. Advent első vasárnapján avatták fel a harmadikat, az esemény beharangozója szerint ott, ahol a legnagyobb szükség van: az áruházzal szemben. Ezen a környéken régóta nincs már feszület, és mint ismeretes, a Lidl áruházlánc szeptemberben keltett nagy botrányt azzal, hogy egyik termékükről kiretusálták a csomagoláson látható templom kőkeresztjét.

Egészen pontosan megfosztották jelképeitől a görög ételek csomagolásán található templomokat, például Santorini híres Anastasis-templomát. A csomagolásban történt változásokat rengeteg vásárló kifogásolta, többek között arra hivatkozva, hogy ami történt, az a történelem megmásítása és a vallási érzékenység megsértése.

Az utak mellett felállított kereszteknek nagy hagyományuk van Európában, így Magyarországon is. A feszület azt szolgálja, hogy aki nem tud eljutni az Isten házába, elhaladva előtte, útközben is mondhasson egy fohászt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×