Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Keresztet vetettek a Lidlre

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kőkeresztet állítottak a Lidllel szemben Csepelen.

Kőkeresztet állítottak fel és szenteltek meg vasárnap kora este a csepeli Ady Endre úton található Lidl áruházzal szemben.

A fehér műkő kereszt a talapzattal együtt három méter magas, és kovácsoltvas kerítés fogja körbe - tudósít a Magyar Idők.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke az esemény kapcsán közölte, hogy a keresztet az ő kezdeményezésére a kereszténység nemzet- és közösségmegtartó szerepének erősítése, a keresztény értékek megőrzése érdekében állítják fel.

Csepel két kőfeszületét tavaly újíttatta fel az önkormányzat a helyi lakosság örömére. Advent első vasárnapján avatták fel a harmadikat, az esemény beharangozója szerint ott, ahol a legnagyobb szükség van: az áruházzal szemben. Ezen a környéken régóta nincs már feszület, és mint ismeretes, a Lidl áruházlánc szeptemberben keltett nagy botrányt azzal, hogy egyik termékükről kiretusálták a csomagoláson látható templom kőkeresztjét.

Egészen pontosan megfosztották jelképeitől a görög ételek csomagolásán található templomokat, például Santorini híres Anastasis-templomát. A csomagolásban történt változásokat rengeteg vásárló kifogásolta, többek között arra hivatkozva, hogy ami történt, az a történelem megmásítása és a vallási érzékenység megsértése.

Az utak mellett felállított kereszteknek nagy hagyományuk van Európában, így Magyarországon is. A feszület azt szolgálja, hogy aki nem tud eljutni az Isten házába, elhaladva előtte, útközben is mondhasson egy fohászt.