eur:
392.29
usd:
366.97
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Ezrek fizetése késhet a letartóztatott MSZP-s botránya miatt

Több ezer olyan diák lehet, aki nem kapta meg munkabérét az MSZP letartóztatott politikusához, Czeglédy Csabához köthető iskolaszövetkezet, az I Love Diákmunka fizetésképtelenné válása miatt – írja az Index. A szerződött partnerei közt több nagy üzletlánc is van, akiket kényelmetlenül érinthet a hirtelen kieső munkaerő.

Ahogy az Index írja, már több száz tagja van annak a Facebook-csoportnak, amelyet az MSZP ügyvédjéhez, Czeglédy Csabához köthető diákszövetkezetek károsultjai hoztak létre.

A munkaközvetítő cégeket az I Love Diákmunka online felület fésüli össze, amely leírása szerint több tízezer regisztrált diákkal rendelkezik, ám most nagy bajban van: a jelek szerint rengeteg tag nem kapta meg májusi fizetését a szokásos határidőig, és nem tudni, meddig tart az ügy.

A közlés szerint

a cég számláit zárolták a munkaközvetítő hálózat elleni nyomozás miatt,

így hiába lenne fedezet, nem tudnak fizetni, a bérgarancia alapon keresztüli utalás átfutási idejéről azonban nem írnak konkrétumot.

A szombathelyi önkormányzati képviselőt, Czeglédy Csabát szerdán vették őrizetbe a NAV munkatársai, őt és társait több mint hárommilliárd forintos adócsalással gyanúsítják, amit az iskolaszövetkezet-hálózaton keresztül valósítottak meg 2013 és 2016 között.

Az Index úgy tudja: sok diák utoljára az áprilisi munkájáért kapott rendben fizetést,

a károsultak azt fontolgatják emiatt, hogy nem veszik fel a munkát.

Az I Love Diákmunka szerződött partnerei között több nagy üzletlánc – Tesco, DM, Müller, Rossmann – is van, amelyeket rosszul érinthet a hirtelen kieső munkaerő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×