eur:
392.51
usd:
367.42
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Kétéves tapasztalata volt a lezuhant pilótának - a nap hírei

A kontinens kapujának és bástyájának nevezte Közép-Európát a magyar miniszterelnök. Az MSZP elnöksége és a választmány is támogatja Botka László miniszterelnök-jelöltségét. Büntetőeljárást indított a rendőrség a Nyíregyházán lezuhant vitorlázó repülőgép ügyében.

A kontinens kapujának és bástyájának nevezte Közép-Európát a miniszterelnök Szlovéniában. Orbán Viktor Mariborban a Szlovén Demokrata Párt kongresszusán úgy fogalmazott: egy nagy európai vita zajlik, de a két ország sok európai kérdést azonos módon lát. Példaként az illegális migráció jelentette fenyegetést említette. Hangsúlyozta: nemcsak szavakkal, de tettekkel is meg kell védeni a schengeni határokat, és minden nemzetnek joga van eldönteni, kikkel akar együtt élni.

A szocialista párt elnöksége és választmánya is egyhangúlag támogatta, hogy Botka László szegedi polgármester legyen az MSZP miniszterelnök-jelöltje - jelentette be a két testület vezetője. Molnár Gyula pártelnök hangsúlyozta: a magyar választók jelentős része eldöntötte, hogy 2018-ban a jelenlegi hatalmat le kívánja váltani; a következő néhány hónap kérdése az, hogy ki lesz, aki a változást vezeti. Jelezte: a szocialisták azt szeretnék, hogy Botka László vezetésével az MSZP meghatározó szereplőként vegyen részt a folyamatban.

Lezuhant egy vitorlázó repülőgép Nyíregyházán, a pilóta meghalt. A rendőrség büntetőeljárásban, szakértők bevonásával vizsgálja a történteket. A katasztrófavédelem honlapján azt írta: a motor nélküli repülőgép a Tokaj felé vezető utcában egy több cégnek otthont adó telephely udvarára zuhant. A repülőtér egyik szakmai vezetője elmondta, a vitorlázó gépet egy kétéves tapasztalattal rendelkező 48 éves férfi vezette, aki a Nyíregyházi Légisport Egyesület tagja volt. A Közlekedésbiztonsági Szervezet is megkezdte a baleset vizsgálatát.

Meghalt a kórházban az a hároméves kislány, aki szombat reggel kizuhant egy kistarcsai társasház negyedik emeleti lakásából - közölte honlapján a rendőrség. A kislányt a mentők életveszélyes állapotban vitték kórházba többszörös koponya- és belső sérülésekkel, és több csontja is eltört. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást, szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.

Átadták az év múzeuma és az év kiállítása díjakat a Múzeumok Majálisán Budapesten. Az év múzeuma a Petőfi Irodalmi Múzeum sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeuma lett, az indoklás szerint az átfogó és kiegyensúlyozott fejlesztéseiért, továbbá a helyi identitás támogatásában és a régió turisztikai vonzerejének erősítésében elért eredményeiért. Az év kiállítása pedig az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet 300 ezer magas Cé - Simándy 100 című időszaki kiállítása, amely az rendkívül gazdag kommunikációs készlettel tette befogadhatóvá és avatta időtállóvá Simándy József operaénekes életművét.

A hivatalban lévő államfő nyerte az iráni elnökválasztást. Az összes leadott voks összeszámlálása alapján Haszan Róháni az első fordulóban megszerezte az érvényes szavazatok 57 százalékát, így nincs szükség második fordulóra. A választásra jogosult 56 millió emberből több mint 40 millió adta le a szavazatát. Haszan Róháni két éve megállapodott a vezető nagyhatalmakkal az iráni atomprogram visszafogásáról a gazdasági szankciók enyhítéséért cserébe. Legfőbb vetélytársa, a keményvonalas konzervatívként számon tartott Ebráhim Raiszi a legszegényebbek támogatását ígérte, valamint a hazai termelésre és a befektetésre épülő gazdaságot tekinti elsődlegesnek, bírálta az atommegállapodást, amely szerinte nem hozta meg a várt gazdasági hasznot.

Több tízmilliárd dollár értékben írtak alá megállapodásokat amerikai és szaúd-arábiai cégek az amerikai elnök rijádi látogatása alkalmával. Megfigyelők szerint Donald Trump látogatása akár egy új partnerség kezdete is lehet a muzulmán világgal. Rijádban az amerikai elnök kétoldalú megbeszélést folytat a Perzsa-öböl menti arab monarchiák együttműködési tanácsának vezetőivel, majd részvételével nemzetközi fórumot tartanak. Nyolcnapos külföldi körútján Donald Trump felkeresi Izraelt és a Vatikánt is, Brüsszelben részt vesz a NATO rendkívüli csúcson, Szicíliában pedig a G7-es országcsoport értekezletén.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×