eur:
392.27
usd:
366.69
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Késik az e-recept - lapszemle

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy Hargitay András úszó szövetségi kapitány körlevelet küldött szét szinte valamennyi szakosztálynak, hogy támogassák a Magyar Úszószövetség nemrég lemondott elnöke, Gyárfás Tamás újrajelölését. Közel kétszeresére bővült a biogazdálkodás egy év alatt Magyarországon - nyilatkozta a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. ügyvezetője a Világgazdaságnak.

A Magyar Nemzet szerint késik az e-recept bevezetése, a lap úgy tudja, hogy bár már tavaly beharangozták, csak jövőre indul a kísérleti verzió, arról pedig egyáltalán nem tudni semmit, hogy mikor férhet hozzá az ország összes intézménye a betegellátás szempontjából jelentős könnyebbséget hozó új rendszerhez, amelyben a leletek is hozzáférhetők lennének online.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy Hargitay András úszó szövetségi kapitány körlevelet küldött szét szinte valamennyi szakosztálynak, hogy támogassák a Magyar Úszószövetség nemrég lemondott elnöke, Gyárfás Tamás újrajelölését a január 8-ai rendkívüli közgyűlésre. Emellett a hétvégén aláírásgyűjtés is kezdődött Gyárfás Tamás mellett, tehát folyik a kampány a sportvezető újrajelölése érdekében.

Közel kétszeresére bővült a biogazdálkodás egy év alatt Magyarországon - nyilatkozta a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. ügyvezetője a Világgazdaságnak. Ez elsősorban a támogatási rendszernek köszönhető: a 2014-2020 közötti uniós ciklusban az előző hét évinek a háromszorosa, több mint 60 milliárd forint fordítható ilyen célokra. Így minden biogazdálkodással pályázó részesült területi támogatás jellegű kifizetésben - fűzte hozzá a szakember.

Tragédiaként élte meg a Betyársereg azt, hogy nem szavazta meg az alaptörvény módosítását a Jobbik – nyilatkozta a Magyar Időknek Tyirityán Zsolt, az egyesület vezetője. Azt sem titkolta el, hogy a titkosszolgálat emberei is beépültek az általa patrióta sportmozgalomnak nevezett szerveződésbe. Hozzátette: nem látna szívesen sem cigányokat, sem zsidókat a Betyársereg tagjai között, bár nem is nagyon jelentkeznek.

A Népszabadság dolgozóinak egyesülete levélben fordul Liszkay Gáborhoz, a bezárt lap kiadójának vezérigazgatójához, hogy adják át a Népszabadság névhasználati jogát, valamint a kiadási jogokat – értesült a Magyar Nemzet. A lap közölte azt is, hogy Puch László volt szocialista pártpénztárnoké lett a Népszava, kiadójának vezetését a jövőben a korábbi Geomédia-menedzsment látja el.

A Világgazdaságban arról olvashatnak, hogy több mint 25 milliárd forintot költ el a kormány négy vidéki színház felújítására, miután legutóbb a nyolcvanas években voltak nagyszabású, helyenként vegyes visszhanggal kísért felújítások. A cikk szerint ha ennyi pénz nem elegendő a kaposvári, a debreceni, a veszprémi és a nyíregyházi színház felújítására, akkor az önkormányzatok is kénytelenek beszállni a költségekbe.

A Portfolio Christopher Mattheisennel, a Magyar Telekom vezérigazgatójával készített interjút, amelyben egyebek között a távközlési cégeket érintő veszélyekről, a hálózatok ellen elkövetett támadásokról, a Google és a Facebook hálózatépítéséről, a SIM-kártyák eltűnéséről, az applikációk uralmáról és a mobiltelefonok utáni világról kérdezték a cégvezetőt.

A Magyar Nemzet szerint elfogadták a borászok a magyarországi szőlő- és borágazat stratégiáját, amelyet idén augusztusban bocsátottak társadalmi egyeztetésre. A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa holnapján elérhető stratégia meglehetősen általános képet fest a feladatokról, mindenesetre fő célként a piacképes, fenntartható szőlő- és bortermelést jelöli meg.

A Pénzcentrum 12 tippet tár autós olvasói elé, amelyekkel akár tízezreket is spórolhatnak, nem is csak a karácsonyi időszakban, az üzemanyagárak ugyanis jelentősen nőttek az elmúlt hónapokban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×