eur:
392.43
usd:
367.16
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A Jobbik a bűncselekmények áldozatainak hatékonyabb kártérítését sürgeti

A Jobbik az erőszakos bűncselekmények áldozatainak, illetve családtagjainak hatékonyabb kártérítésére sürgeti a kormányt.

taudt Gábor, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján a tíz évvel ezelőtti olaszliszkai lincselésre emlékezve hangsúlyozta, az államnak a mostaninál nagyobb felelősséget kellene vállalnia azokban az esetekben, amikor nem tudja megvédeni állampolgárait.

Jelenleg ugyanis a büntetőperek többségének végén nem kapják meg a megítélt kártérítést a címzettek, mivel azt az állam vagy nem tudja behajtani az elkövetőkön, vagy a bűnügyi költségek teljesen felemésztik azt - fejtette ki az ellenzéki politikus. Emlékeztetett, hogy pártja a kormányoldal támogatásának hiányában korábban sikertelenül próbálta elérni, hogy az áldozatok kártérítése előzze meg a bűnügyi költségek kifizetését.

A Jobbik frakcióvezető-helyettese elfogadhatatlannak nevezte, hogy miközben szerinte a kormány nem fordít elég figyelmet az áldozatok kártérítésére, addig egy a parlamentben jelenleg is tárgyalt javaslattal a börtönök túlzsúfoltsága miatt napi 1200-1600 forintot fizetne szinte minden elítélt bűnözőnek úgy, hogy abból az állam adótartozás, vagy korábbi károkozás miatt sem vonhat le egyetlen forintot sem.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×