eur:
392.46
usd:
367.17
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Egyre több külföldi vesz magyar ingatlant - lapszemle

A Magyar Idők arról ír, irodabuszokat vásárolt a NAV. A Magyar Nemzet cikke szerint egyre több külföldi, nem európai uniós állampolgár vesz magyarországi ingatlant. A Népszabadság arról ír, első fokon négy év börtönt kapott B. Krisztián.

A Magyar Idők arról ír, irodabuszokat vásárolt a NAV. A tizenöt, bruttó 226 millió forintba került új speciális jármű a közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer működését segítheti - írta a Magyar Idők csütörtöki számában. A buszok mozgó irodaként működnek majd, így azokat az ügyintézéshez szükséges legfontosabb elektronikai eszközökkel - számítógéppel, monitorral, nyomtatóval és telefonnal - szerelik fel.

A Magyar Nemzet cikke szerint egyre több külföldi, nem európai uniós állampolgár vesz magyarországi ingatlant, körükben a főváros és Zala, illetve Győr-Moson-Sopron megye a legnépszerűbb. A Miniszterelnökség adataiból kiderül, tavaly az azt megelőző évhez viszonyítva mintegy ötven százalékkal több nem uniós állampolgár vett lakást Magyarországon: 2015-ben 2708-an vásároltak ingatlant. A többség kínai, orosz, ukrán és izraeli állampolgár volt.

A Népszabadság arról ír, első fokon négy év börtönt kapott B. Krisztián. A Budai Irgalmasrendi Kórház egykori orvos főigazgatóját, jelenlegi terézvárosi gyerekorvost első fokon azért ítélték el, mert – a vád szerint – volt szeretőjét injekcióval elkábította, majd nemi szervét lúggal leöntötte 2013 márciusában. A doktor az utolsó szó jogán azt mondta, azért ülök a vádlottak padján, mert a rendőrségnek nem volt jobb ötlete.

A Népszabadság a migránsok körmendi átmeneti otthonáról közöl riportot. A cikkszerző azt írja, van némi félelem a helyiek között a rendészeti szakközépiskola udvarán felhúzott táborban élő menedékkérők miatt, de hisztéria nincsen. Volt, aki azt mondta, több mint fél éve úton van, elege van a menekülésből, ha befogadják, Magyarországon marad.

A Magyar Idők cikke szerint elismerés várható az ország gazdasági sérülékenységének csökkenése révén a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet jelentésében. Az OECD pénteken nyilvánosságra hozza Magyarországról szóló országjelentését. A dokumentumban kedvező fejleményként jelenhet meg például az erős és kiegyensúlyozott gazdasági növekedés, illetve az, hogy számottevően növekedett a foglalkoztatottság – mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára.

A Magyar Nemzet cikke szerint a kormányfő vejéhez köthető kastélyvásárlás, illetve a jegybanki alapítványok ingatlanügyeinek tükrében különösen érdekes egy paragrafus, amely az adócsomagban bújik meg, és hatalmas adókedvezményt kínál a műemlékek üzemeltetői, felújítói számára. Ha megszavazzák, százmillió euró, azaz több mint 31 milliárd forint összegig levonható lesz a műemléki épületek felújításának költsége jövőre a társaságiadó-alapból.

A portfolio cikke szerint semmi izgalmasat nem tartogatott a Tesla első negyedéves beszámolója, néhány információmorzsát leszámítva. Az árfolyam mégis megugrott, részben azért, mert az elemzői várakozásoknál gyengébb negyedéves eredményre lehetett számítani, a konszenzushoz képest viszont sikerült egy centtel kisebb veszteséget elszenvednie a vállalatnak. Ezen túl pozitívan hathatott az árfolyamra a gyártás felpörgetése.

A napi.hu arról ír, újra emelkedő pályára állt az olajár azt követően, hogy az OPEC emelkedő exportjának hírére öt százalékkal esett múlt heti szintjéhez képest. A szakértők az emelkedő trend folytatódását várják, így elmaradhat az olaj olcsóbbá válásától remélt nyári benzinárcsökkenés.

A péncentrum arról ír, hogyan teheti tönkre egy ember életét egy telitalálatos lottószelvény. Egy angol nő 148 millió fontot, átszámítva 58 és fél milliárd forintot nyert. A 43 éves nő életét megkeserítette a hirtelen jött szerencse, ami miatt a családjától is eltávolodott. Férjétől elvált, szülei kitagadták. További negatív példák és tanácsok a cikkben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×