eur:
392.46
usd:
367.17
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Átszabják Budapest választási térképét? - lapszemle

Népszabadság úgy tudja, a 2019-es önkormányzati választásra végképp átszabják Budapest térképét. A Magyar Nemzet szerint előre egyeztetett a Társaság az Alapjogokért és az ombudsmani hivatal egy elmarasztaló jelentés nyilvánosságra hozataláról.

A Népszabadság úgy tudja, a 2019-es önkormányzati választásra végképp átszabják Budapest térképét. Az új koncepcióban a kerületek élén afféle helytartók állnának, képviselő-testület nem lenne. A másik verzió szerint maradna a kerületi közigazgatási egység, de erős főváros lenne. A harmadik, úgynevezett City-koncepció pedig arról szól, hogy Budapest belső 5-6 kerületét integrálnák, a külső kerületek pedig ezt ölelnék körül.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elsőfokú, szóbeli ítélete szerint jogellenesen szüntették meg a Budapesti Corvinus Egyetem korábbi gazdasági főigazgatója, Rózsás Péter András közalkalmazotti jogviszonyát. A lap úgy értesült, hogy a bíróság többmilliós kártérítésre is kötelezte az egyetemet, amely majd csak a határozat írásba foglalása után fellebbezhet.

Az Index.hu összeállításából kiderül: a Földmérési és Távérzékelési Intézet a légifilmtárban 1950 és 2007 között készült analóg légifelvételeket digitalizál. A mintegy 410 ezer légifotó 15 százalékát digitalizálták az idén nyáron lezárult projekt keretében.

A Magyar Nemzet szerint előre egyeztetett a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet programvezetője és az ombudsmani hivatal egyik főosztályvezetője arról, hogy mikor lásson napvilágot a VIII. kerületi tűcsereprogramról készült, a józsefvárosi városvezetést elmarasztaló ombudsmani jelentés.

A Népszabadság szerint lengyel trolik jöhetnek Budapestre. A lap emlékeztet arra, hogy a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság megsemmisítette a Közbeszerzési Döntőbizottság korábbi, a fővárosi trolibusztendert jogsértőnek találó határozatát.

Az Index.hu egy konferencia kapcsán arról számol be: az első világháborúnak köszönhetjük, hogy ehetünk pacalt, de azt is, hogy a magyar sör olyan, amilyen. A magyarok ugyanis jótékonyságból vurstliztak, szidták az árdrágítókat, parázna asszonyokon köszörülték a nyelvüket, és mindent megvettek, aminek a címkéjén katonák voltak.

A Napi.hu szerint nagyon megdrágulhat a kávé. Az elmúlt hetekben "agrárszakemberré" váltak a kávéval is foglalkozó árupiaci kereskedők, ugyanis a jövő évi termés a kávécserjék jelenlegi virágzásától is függ. A fekete arany árát egymásnak ellentmondó fejlemények alakítják.

A portfolio.hu Matolcsy György és a jegybank 200 milliárd forintos oktatási programját elemzi. A cikk szerzője nem tudja elképzelni, hogy miként néz majd ki egy olyan tankönyv, ami "gyökeresen különbözik a neoliberális tanoktól".

A penzcentrum.hu Így vernek át a csomagolások: tényleg magyar a magyar? címmel közöl összeállítást. Az elmúlt években látványosan megnőtt a magyar termékek népszerűsége a hazai vásárlók körében, ezért kerültek forgalomba a magyar eredetet, a jó minőségű hazai termékeket jelző, különféle magyarmárka-védjegyek, tanúsítványok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×